ГО СТРАНКЕ СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ – Очекују ванредне локалне изборе

ГО СТРАНКЕ СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ – Очекују ванредне локалне изборе

У просторијама Градског одбора Странке слободе и правде (ГО ССП) у Лозници данас је одржана конференција за штампу на којој је Мирослав Грујичић, председник одбора, нагласио да ССП локалне органе власти сматра нелегитимним.

– Пре свега су нелегитимни зато што у локалном парламенту нема опозиције зато што су избори одржани тако како су одржани. Чини се и да сами извршни органи немају подршку ни своје странке па не могу да донесу неке важне одлуке у Скупштини града. Једини излаз из такве ситуације су, чини се, ванредни локални избори. Са овом влашћу је све неизвесно, али логично би било да се после ванредних парламентарних распишу и ванредни локални избори, ако се воде преговори око изборних услова, и једни и други су одржани под истим условима – казао је председник ГО ССП.


Он је навео да се људи морају вратити у политику, а политика у политичке странке и да оснивањем  ГО ССП политички живот у нашем граду добија нову димензију.

– Наш задатак је да вратимо политику у странке је се Уставом Србије јемчи улога политичких странака у демократском обликовању воље грађана. Такође, морамо вратити људе у политику јер је од старих Грка и Аристотела човек политичко биће које до свести о самом себи долази управо кроз политику и политичко деловање. У том смислу отворени смо за нове људе који се досад нису бавили политиком и позивамо их да нам се придруже и заузму најважнија места у нашој организацији јер су морално мишљење и практична етика лична карта наше странке и то свакодневним деловањем доказујемо – рекао је Грујичић.

Он је навео да је у Србији велики број незадовољних грађана јер половина, како је рекао, прима зараду нижу од 48 хиљада динара, а социјална неправда је највећа у Европи. Казао је и да је садашња власт обећавала станове од 500 евра, а само у Лозници су 850 евра по квадрату, док је километар ауто-пута у изградњи ”два, три пута скупљи него у окружењу”. Грујичић је рекао и да 17 хиљада пензионера у Лозници у просеку прима пензију нижу од 200 евра.


У овом тренутку је, како је рекао, приоритет ССП борба на свим нивоима за слободне изборе и владавину права јер без тога нема ни бољег животног стандарда. Грујичић је позвао грађане да дођу у просторије ССП и пријаве корупцију, дискриминацију и сваки други облик ”рђавог поступања законодавне, извршне и судске власти”, а стручне службе странке обрадиће их и упутити на праве адресе.

ГО ССП основан је крајем фебруара ове године, тренутно, према Грујичићевим речима, има стотинак чланова, а у току је пријем нових. Потпредседници ГО су Предраг Лазић, дипломирани правник, и Биљана Скорић, књижевница.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈП ‘’ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА’’ – Вечерас, можда, без воде

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Петнаест новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )