КОНКУРCИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ЗГРАДА – Стигло 76 пријава

КОНКУРCИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ЗГРАДА – Стигло 76 пријава

На четири јавна конкурса, расписана 12. априла, за бесповратно суфинансирање инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграда, што подразумева реконструкцију фасада, поправку кровова, замену инсталација и уградњу уређаја и опреме, стигло је 76 пријава. То је за портал ЛН данас потврдио градски менаџер и председник надлежне комисије Дејан Сталовић, прецизирајући да само једна пријава не одговара условима конкурса.

– Од 75 пријава петнаест се односи на фасаде, дванаест на кровове, а остале су за опрему, уређаје и инсталације. Део пријава има непотпуну документацију, недостаје један или два папира, и њиховим подносиоцима биће дат рок да их комплетирају. После првог састанка комисије утисак је да смо јако задовољни, људи су прихватили конкурс, а одзив је још бољи него прошли пут. Комисија наставља рад, следећа фаза је, после комплетирања документације, бодовање, рангирање, излазак на Градско веће, одобравање понуда за склапање уговора стамбеним заједницама, њихово коначно одлучивање да ли то прихватају и, напослетку, потписивање уговора. Очекујемо да потписивање првих уговора буде у наредних двадесетак дана – казао је Сталовић.


Циљ конкурса је, како је раније објаснио градски менаџер, да се, пре свега, заштити вредност имовине у граду, подигне ниво безбедности, унапреди енергетска ефикасност, а и град учини лепшим. Новина је што су ове године сви јавни позиви трајали по 30 дана, односе се на прву зону Лознице и придодата је месна заједница Градилиште, као и што је за фасаде издвојено десет милиона динара више. Из градског буџета је планирано 40 милиона динара за реконструкцију фасада, а за кровове, инсталације и опрему по 3,5 милиона динара. За уређење фасада је учешће града највише до 70 одсто, а за преостала три јавна позива до 50 одсто. На сва четири конкурса први пут расписана крајем 2020. конкурисале су 44 зграде, а са тридесет и једном су уговори склопљени. У 18 зграда је завршено увођење видео-надзора и замена улазне столарије са стакларницима, две зграде су добиле новац за набавку лифта, за поправку кровова уговори су склопљени са шест зграда док је поправка фасада потписана са пет. Вредност радова уговорених на првом конкурсу је близу 23 милиона динара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СУТРА У ДОМУ ЗДРАВЉА – Вакцинација без заказивања

ТЕРЕТАНЕ НА ОТВОРЕНОМ – Спремне за спортисте

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )