У ГИМНАЗИЈИ “ВУК КАРАЏИЋ” – Пријемни за ИТ одељење положила 23 ђака

У ГИМНАЗИЈИ “ВУК КАРАЏИЋ” – Пријемни за ИТ одељење положила 23 ђака

На пријемном испиту за осмаке који желе да упишу специјализовано одељење информационих технологија (ИТ) у лозничкој Гимназији „Вук Караџић“, од 29 пријављених ученика задатке је успешно решило њих двадесет троје. Пријемни испит је по први пут одржан у Лозници, а не у Шапцу како је то било ранијих година.

Како нам је рекао директор Дарко Несторовић, сада све зависи од тога какве ће резултате постићи ученици на матурском испиту у јуну.


 – Када се на освојене бодове на пријемном испиту додају резултати са матуре мењаће се и места на ранг-листи па ће као и лане, неко морати да „отпадне“. Рецимо, троје ученика на пријемном остварило је минималан број бодова 121, 128, што је на самој граници – каже Несторовић.

И ове године као и претходне, приметан је већи број ученика на пријемном испиту за ово одељење, за разлику од пре две године када је само њих шеснаесторо положило пријемни. Како каже директор, једно од њих се уписало у Спортску, а друго у Математичку гимназију, али је једна ученица из Шапца прешла у Лозницу па је, захваљујући одобрењу надлежног министарства, оформљено одељење од петнаест ђака што је доња законски дозвољена граница.

Иначе, ово ће бити четврта генерација ђака која уписује ИТ одељење, а наредне школске године прва ће завршити  школовање.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕД ЛОЗНИЦА – Искључења струје данас

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Бираш Србију, изабери Лозницу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )