ПРЕДСТАВЉЕНА ФОНДАЦИЈА ”ДАЈАНА ПАУНОВИЋ” – За економски оснажене жене

ПРЕДСТАВЉЕНА ФОНДАЦИЈА ”ДАЈАНА ПАУНОВИЋ” – За економски оснажене жене

У Галерији ”Мина Караџић”, у Вуковом дому културе, данас је лозничким предузетницама представљена недавно основана Фондација ”Дајана Пауновић”. Ово представљање приредила је Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ), која, иначе, има одличну сарадњу са свим удружењима жена на подручју Лознице.

Како каже Дајана Пауновић, оснивачица фондације, представљање је приређено како би се повезала овдашња удружења жена и предузетнице са фондацијом која се првенствено бави економским, психолошким и социјалним оснаживањем жена.


– Ту смо да бисмо сарађивали и мењали ствари на терену. Боримо се за једнаке могућности за сваког грађанина и грађанку, али су нам првенствени циљ жене, мајке и деца и жеља нам је да свима помогнемо афирмативним пројектима, изменом законске регулативе и плодотворним акцијама. Драго ми је што овдашње Удружење жена ”Креативна визија” окупља много успешних предузетница, жена изванредних у свом послу, економисткиња, професорки, инжењерки, уметница… и драго ми је што ћемо промовисати женско лидерство и родну равноправност – казала је Пауновићева.

На питање ЛН шта лозничке предузетнице конкретно могу да очекују од Фондације, Пауновићева је рекла да су ту како би разменили искуства и да кроз разне акције желе да помогну женама и да их родно освесте, уколико су неосвешћене, како би избегле сваки вид дискриминације и дефаворизације на путу до посла.

– Желимо да их оснажимо да крену путем својих жеља, кроз запошљавање, стипендије, преквалификације… то су кораци које Фондација нуди женама. Уз цивилни и државни сектор хоћемо да детектујемо проблеме и да конкретно радимо на њиховом решавању – казала је Пауновићева.

Директорка ТОГЛ Снежана Перић рекла је да није случајно за место представљања Фондације изабрана Галерија ”Мина Караџић” јер Лозница, како је рекла, када су жене у питању има шта да покаже.

– Позвали смо сва удружења жена са којима имамо сарадњу, као и жене које нису чланице удружења, а заинтересоване су да чују шта Фондација нуди јер она првенствено ради на економском оснаживању жена. Овиу разговори треба да буду конструктивни и да се нађе простор за сарадњу, да предузетнице буду задовољне и да имају корист од тога – казала је Перићева.


Поред Пауновићеве, представљању Фондације присуствовали су и чланови њеног Управног одбора.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕДАВАЊЕ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ – Јачање тимског рада

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Једноцифрен број новозаражених у Лозници и суседним општинама

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )