НА ТАКМИЧЕЊУ ПИЈАНИСТА – Лозничанки прва награда

НА ТАКМИЧЕЊУ ПИЈАНИСТА – Лозничанки прва награда

Софија Јаковљевић, ученица првог разреда клавира Музичке школе „Вук Караџић“ у класи професорице Бојане Боцев Никић, освојила је прву награду са 98 бодова на петом Међународном такмичењу „Sirmium Music Fest“ у Сремској Митровици. У њеној категорији био је 41 учесник, али је она у јакој конкуренцији успела да оствари одличан резултат, иако јој је ово прво такмичење. У школи кажу да Софија Јаковљевић свира тек осам месеци, али да је веома предана раду, вредна и талентована тако да од ње тек очекују велике успехе у свету музике.


Међународни фестивал пијанизма „International Sirmium Music Fest 2021”, организован је на неколико локација а, уз поштовање свих епидемијских мера, у Галерији „Лазар Возаревић” свечано га је отворила градоначелница Светлана Миловановић. Фестивал организује Удружење „Gradus ad Parnassum” под покровитељством Града Сремскe Митровицe и уз подршку Покрајинског секретаријата за културу. Такмичење је подељено у четири категорије: клавир соло, клавирски дуо (четири руке), дувачки инструменти (флаута, кларинет, обоа, саксофон, хорна, труба, тромбон, фагот и туба) и камерни ансамбли (такмичење ансамбала састављених од два до осам чланова, укључујући глас и све комбинације инструмената, осим клавирског дуа).

С. П.

Foto: Архива Музичке школе „Вук Караџић“

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање од 70 новозаражених

14. ФЕСТИВАЛ ГЛУМАЧКИХ ОСТВАРЕЊА – Позориште јаче од короне

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )