СУТРА У ЛОЗНИЦИ – Атак на ларве комараца

СУТРА У ЛОЗНИЦИ – Атак на ларве комараца

У Лозници ће сутра бити спроведена прва овогодишња акција сузбијања ларви комараца потврђено је данас из  градског Одељења за привреду. Ларвицидни третман обухватиће забарена подручја, потоке, приобаља река Дрине и Јадра, баре, мочваре, локације где се задржава вода. Површина од хиљаду хектара биће обухваћена хемијским препаратом,  десет хектара биолошким, а биће обухваћени и базени код Специјалне болнице у Бањи Ковиљачи.


Циљ је да се у што већој мери сузбију ларве, а атак на одрасле форме комараца следи када крене њихова сезона. Посао ће обавити београдско предузеће ‘’Еко-дез’’ од 11 до 18 часова.

Подсетимо Градско веће је усвојило програм системске дератизације и дезинсекције на територији Лознице за ову годину. За дезинсекцију је предвиђено шест милиона динара, 3,4 милиона за дератизацију и 1,7 милион за стручну контролу изведеног сузбијања комараца на територији Лознице.

Програмом дезинсекције је и ове године против ларви комараца предвиђен ларвицидни третман на 1.010 хектара, док ће третман против одраслих форми комараца са земље бити изведен на површини од 9.000 хектара, а “напад” из авиона планиран је на 1.800 хектара у приобалном појасу дуж Дрине и Јадра.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АИКИДО – Одржан први савезни семинар у Лозници

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Обележен Дан физичке активности

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )