(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – Полиција испразнила два локала

(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – Полиција испразнила два локала

Кризни штаб јесте продужио рад угоститељских објеката до 22 сата и дозволио да госте примају и у унутрашњости објекта, али некима то није било довољно па су се минулог викенда мало ‘’занели’’. Према подацима из градске управе обављена су 63 надзора, а у пратњи комуналне милиције ишла је полиција и због прекорачења радног времена наложено је пражњење два локала у Лозници.


У редовном саопштењу понедељком из кабинета Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа, наведено је да је од 7. маја до данас укупно контролисано 1.112 објеката, у надзору су учествовала 52 инспектора, а у 37 случајева утврђене су неправилности у вези са  противепидемијским мерама. Као неправилности наводе се лична заштитна опрема корисника, радно време и лична заштитна опрема запослених. Законом прописане мере изречене су према субјектима код којих су утврђене неправилности, донети су по један прекршајни налог од 300, 150 и 50 хиљада динара.

Начелник округа у саопштењу подсећа да у борби против епидемије поред поштовања епидемијских мера, пресудну улогу игра вакцинација грађана, која се спроводи у појачаном интензитету. У свим локалним самоуправама Мачванског управног округа организују се вакцинални пунктови на којима се грађани вакцинишу без претходног пријављивања и у месту становања. Одзив грађана је све већи, што охрабрује, а међу вакцинисанима се повећава број младих, стоји у начелниковом саопштењу.

Апелује се на све грађане да и надаље поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, јер је држава обезбедила довољан број вакцина као и могућност избора.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СУТРА У ЛОЗНИЦИ – Вакцинација без заказивања

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Обележен Дан физичке активности

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )