НОВО У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Модернизовали уличну расвету

НОВО У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Модернизовали уличну расвету

На подручју малозворничке општине око 90 одсто уличних светиљки замењено је новим, паметним ЛЕД сијалицама, чиме је настављена модернизација и проширење система јавне расвете. Како је изјавио председник општине Зоран Јевтић, замена превазиђених светиљки, у технологији живе и натријума, урађена је најсавременијим ЛЕД изворима светлости, ради повећања енергетске ефикасности и рационализације потрошње електричне енергије, а модернизацијом система јавне расвете у општини је постигнута и стандардизација изгледа нових светиљки.


На главним саобраћајним правцима, поред дринске магистрале, инсталиране су светиљке које, осим што вишеструко побољшавају ниво осветљености, то чине без ефекта одбљеска и тако чине саобраћај безбеднијим за све учеснике. Гаранција за уграђене светиљке јавне расвете је десет година. На овај начин повећана је укупна мрежа јавне расвете за 30 одсто, чиме је општина унапредила услове за живот грађана и у најудаљенијим месним заједницама, омогућивши им да добију адекватну јавну расвету – рекао је Јевтић.

Још је објаснио да ново осветљење, будући да штеди електричну енергију, применом различитих режима рада, може да буде укључено током читаве ноћи, за разлику од претходног, које је, због велике потрошње струје, морало да буде искључивано после поноћи у већини месних заједница на подручју општине.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЖИВОТ У ДОЛИНИ ЈАДРА – Рудник није бања

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )