ВАСКРШЊИ ЕТНО-БАЗАР – Три дана у Цвијићевој

ВАСКРШЊИ ЕТНО-БАЗАР – Три дана у Цвијићевој

Васкршњи етно-базар који традиционално приређује Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) уочи највећег хришћанског празника отворен је данас у Улици Јована Цвијића и трајаће до петка. Ту, међутим, није крај празничним етно-базарима пошто већ у суботу почињу они у Бањи Ковиљачи и Тршићу.


– Овде се налазе наши произвођачи домаћих производа, сувенира, рукотворина, програма за децу. Данас је лоше време и морам да се захвалим свим излагачима, чуварима традиције, који су наши стални сарадници, али од сутра ће бити лепше. Базар се одвија у складу са актуелним епидемијским мерама, а по његовом завршетку у Бањи Ковиљачи приређујемо од 1. до 4. маја Сајам цвећа и етно-базар, а ове године током празника и у Тршићу организујемо етно-базар. Захваљујући подршци Града, учешће излагача на овим манифестацијама бесплатно је – рекла је Снежана Перић, директорка ТОГЛ, на отварању базара.

На базар је дошло и удружење Етно-креатива из Јање, а Цвија Крајишник каже да се оно бави очувањем старих заната и традиције и да већ дуго и радо учествују на оваквим догађајима у Лозници јер је овде ”увек позитивна атмосфера”.

Из Шапца су стигли представници УГ ”Киша” који су донели све своје производе.

– Први пут смо на овом базару, надам се не и последњи, организација је одлична, упркос лошем времену, Лозничани су добри домаћини. Донели смо много тога занимљивог пошто се наше удружење бави старим, уметничким занатима – каже Тања Урошевић, секретар ”Кише”.

Лозничанка Рада Живановић самостални је излагач и већ дуго редовна учесница оваквих базара. Каже да је интересовање грађана увек добро и наглашава да мисли да су лознички етно-базари најуспешнији у Србији.

Према речима директорке ТОГЛ, за Сајам цвећа који ће у суботу бити отворен, пријавило се већ више од 45 учесника из Лознице, Шапца, Београда, Републике Српске, а и даље се могу пријављивати.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДРЖАВНА ПОМОЋ – Почело пријављивање грађана

У ЧАСТ МОМЧИЛУ ГАВРИЋУ – Сећање на најмлађег борца

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )