ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ДВЕ ГОДИНЕ ЧЕКАЊА – Отворена пречица у Бањи Ковиљачи

ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ДВЕ ГОДИНЕ ЧЕКАЊА – Отворена пречица у Бањи Ковиљачи

Ко чека тај дочека, изрека је која баш лежи уз пуштање улице која је пречица од центра Бање Ковиљаче до заобилазног пута па је сада житељима лакше да изађу из места и заобилазним путем наставе ка Малом Зворнику или Лозници, а и путницима намерницима да за неколико минута стигну до центра познате бање.

Последњи пут је отварање ове саобраћајнице било најављено крајем јануара, па је одложено, а градски менаџер Дејан Сталовић слаже се да се чекање одужило, али истиче да је разлог, пре свега, што се водило рачуна да буду испоштоване све законом предвиђене процедуре и, што је најбитније, омогући безбедност свим учесницима у саобраћају.


– Посебно се обратила пажња на питање безбедности јер знамо да је било немилих догађаја на укрштању путева са пругом. Уз сарадњу Града, ЈП “Путеви Србије” и “Железница Србије” дошли смо до доброг решења и пројекта за аутоматски пружни прелаз у нивоу који гарантује безбедан пролаз. Првобитним планом требало је буде рађен подвожњак, али је касније одлучено да је боље и безбедније са саобраћајног аспекта, имајући у виду и конфигурацију терена, урадити прелаз у нивоу. У међувремену смо уподобили сва планска документа да би тако било и урађено. Јесте трајало дуже, али сада имамо добру, безбедну улицу и пружни прелаз, што је најважније и морам да изразим захвалност грађанима на стрпљењу – казао је Сталовић за ЛН.

Подсетимо, пречица која повезује центар Ковиљаче и заобилазни пут, од Улице маршала Тита преко пруге, завршена је крајем новембра 2018. године, и тешко да је неко тада помислио да ће се њом први аутомобили провозати тек готово две и по године касније. Било је потребно урадити одговарајући пружни прелаз пошто се улица укршта са пругом Лозница-Мали Зворник. Чекало се на добијање одређених сагласности, решења ресорног министарства за пружни прелаз, а најмање два пута издавани су локацијски услови. Када је сва процедура завршена, почели су радови на аутоматизованом пружном прелазу са полубраницима који је урађен средином прошле године, поплочаван је преостали део тротоара у улици, положени електрокаблови и постављени стубови за јавну расвету.

Иначе, улица је  дугачка 450 метара, вредност инвестиције била је 62 милиона динара, без ПДВ, а финансијер је била Влада Србије, преко ресорног министарства, односно надлежног ЈП “Путеви Србије”.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Први пут обележили 21. април

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници више активно оболелих

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )