ОПШТИНА ЉУБОВИЈА – Предстоји уређење Љубовиђе

ОПШТИНА ЉУБОВИЈА – Предстоји уређење Љубовиђе

Уређење речног корита Љубовиђе, реконструкција неколико улица у центру града, санирање сеоских путева, изградња водоводне мреже ка сеоским месним заједницама послови су који очекују локалну самоуправу у наредним месецима

Општина Љубовија биће наредних месеци велико градилиште. Један од најважнијих послова је уређење речног корита Љубовиђе која је више пута причинила велике штете у градском делу приликом изливања из корита.


– Ово је најозбиљнији посао у нашој општини у овој години. Посао ће бити реализован у сарадњи са надлежним министарством, а вредност радова је 457 милиона динара. Јавна набавка за прву фазу радова у вредности од 255 милиона динара је расписана и 29. априла ће бити отворене понуде. Очекујем да радови почну до половине маја. Комплетан посао требало би да буде завршен у року од годину дана. Санацијом корита Љубовиђе биће повећана његова запремина, тако да ће моћи да прихвати воде које су до сада приликом великих киша и поплава изазивале огромне проблеме, пре свега, у градском насељу. Сређује се комплетно корито тако да ће, надам се, на овај начин бити решен велики проблем – каже Милан Јовановић, председник Општине Љубовија.

Према његовим речима, може се очекивати да у наредна два-три месеца у саобраћај буде пуштен мост “Братољуб” који спаја Србију и БиХ, а када се то деси, комплетан путнички и теретни саобраћај ићи ће кроз центар Љубовије што ће, како каже Јовановић, представљати велики проблем.

– Због тога морамо реконструисати Дринску и Карађорђеву улицу, као и улице Војводе Мишића и Милована Глишића. Улица војводе Мишића је тренутно једносмерна  и то је улица која представља дугогодишњи проблем у старој Љубовији. Радове на њеној реконструкцији финансираће Министарство привреде са 80 одсто и наша локална самоуправа са 20 одсто. Посао је вредан више од 20 милиона динара. Протеклих дана обишли смо већи број сеоских месних заједница како бисмо видели у каквом су стању путеви, посебно на најкритичнијим местима где је сваке године по завршетку зиме неопходно санирати те путне правце. Кренућемо од Цапарића где треба санирати клизиште које је остало од последњих поплава. Нашли смо решење за тај проблем, а радове ће изводити наше Јавно комунално предузеће “Стандард”. Обновили смо механизацију и чим се време пролепша, радови ће почети – истиче Јовановић.

У овој општини планирали су да до краја године асфалтирају шест путних праваца, а најдужа деоница је 822 метра. У овој години за ту намену у буџету није могло бити издвојено више новца, подсећа Јовановић. Он најављује велике радове на изградњи канализационе мреже .


– Нашли смо се у пројекту којим је обухваћено неколико општина, а њиме је планирана изградња 88 километара канализационе мреже, као и једно велико постројење за пречишћавање воде и шест мањих. Радови би требало да буду завршени до 2025. године. У току је и израда пројектне документације за изградњу водоводне мреже и надамо се да ће за два-три месеца бити завршена. Реч је о водоводној мрежи која би требало да реши снабдевање водом за пиће у неколико сеоских месних заједница као што су Трешњица, Црнча, Грачаница, Доња Љубовиђа – каже председник Општине Љубовија.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕ 80 ГОДИНА У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Први хици у окупатора

‘’РИО ТИНТО’’ ОДРЖАО ОНЛАЈН САСТАНАК – Отворени за разговор

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.


data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )