‘’РИО ТИНТО’’ ОДРЖАО  ОНЛАЈН САСТАНАК – Отворени за разговор

‘’РИО ТИНТО’’ ОДРЖАО  ОНЛАЈН САСТАНАК – Отворени за разговор

Око 80 учесника присуствовало је данас отвореном онлајне састанку о пројекту “Јадар”  који је компанија ‘’Рио Тинто’’ организовала да заинтересованим странама пружи тачне информације о овом пројекту и настави активно да разговара о питањима од интереса у вези са њима, саопштено је из те мултинационалне рударске компаније.

Како је наведено, на двосатном састанку одговорено је на бројна питања о процедурама добијања дозвола за изградњу рудника и процесног постројења, што је процес кроз који пројекат ‘’Јадар“ тренутно пролази. Разговарало се и о наредним корацима, статусу израде студија о процени утицаја на животну средину, као и о начину на који јавност у Србији може бити активно укључена у даљи развој пројекта. 


– Свесни смо интересовања за развој пројекта ‘’Јадар“ и компанија ‘’Рио Тинто’’ увек је отворена за разговор како бисмо могли да га представимо широј јавности. Од почетка пројекта блиско сарађујемо са свим заинтересованим странама како бисмо обезбедили да се он развија одговорно и у интересу свих, и грађана, и државе и наше компаније, истакла је Весна Продановић, директорка компаније ‘’Рио Сава екплорејшн’’ д.о.о, дела компаније ‘’Рио Тинто’’, стоји у саопштењу.

Она је, наводи се даље, рекла и да је компанија свесна изазова и важности да шира јавност разуме како се пројекат ‘’Јадар“ развија, како ће се уклопити у локалну заједницу, како се компанија односи према заштити животне средине, и како ће развој овог пројекта допринети локалној привреди, обезбедити послове и допринети српском друштву.  


Данашњи састанак први је у серији оних које ће компанија наставити да организује сваких шест недеља на теме у вези са развојем пројекта, наводе из ‘’Рио Тинта’’ уз информацију да је за њих ‘’од велике важности транспарентност, информисаност и дијалог са свим заинтересованим странама о питањима од интереса у току целокупног процеса развоја пројекта’’. Подсећају и да су до сада организовали више од 30 састанака са представнцима локалне заједнице и цивилним сектором.

(Т.М.С)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТУРИСТИЧКА СИГНАЛИЗАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ – У складу са најновијим стандардима

САОПШТЕЊЕ ’’РИО ТИНТА’’ – ”Јадар литијум” је посебна компанија

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )