ТУРИСТИЧКА СИГНАЛИЗАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ – У складу са најновијим стандардима

ТУРИСТИЧКА СИГНАЛИЗАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ – У складу са најновијим стандардима

На целом подручју грaда Лознице током последњих годину дана на 147 стубова постављене су 204 табле туристичке сигнализације , од којих 14 инфо-табли, пет знакова добродошлице, седам стубова пешачке сигнализације, а остало је такозвана возачка сигнализација. Завршетак пројекта вредног 50 хиљада евра био је повод за данашњу конференцију за медије одржану код споменика Вуку Караџићу у Лозници. Снежана Перић, директорица Туристичке организације града Лознице (ТОГЛ), која је и спровела овај пројекат рекла је да је нова туристичка сигнализација наишла на добар пријем код страних и домаћих туриста, али и грађана.


– Ово је најзначајнији инфраструктурни пројекат реализован у претходној години, а постављање најмодерније туристичке сигнализације, једне од најатрактивнијих у Србији, говори и да је Лозница данас модеран град. Ми смо део одговорне локалне самоуправе која је уочила значај постављања нове туристичке сигнализације у складу са најновијим прописима и стандардима не само наше земље него и света – рекла је Перићева.

Према њеним речима, пројекат је са 40 хиљада евра финансиран из буџета Града Лознице, а десет хиљада је донација SWG-a, Сталне радне групе за регионални рурални развој југоисточне Европе. Колико је пројекат био озбиљан, каже Перићева показује и то што је постављање нове и уклањање старе сигнализације трајало скоро годину дана.

– Посебно су инфо-табле на српском и енглеском језику наишле на добру реакцију туриста и наших суграђана, а оне су јединствене у Србији, веома су значајне и било је потребно да буду постављене. Све инфо-табле постављене су уз одобрење Завода за заштиту споменика и у складу са њиховим упутствима – каже Перићева.

Срђан Вуксановић, аналитичар за развој и унапређење туристичког производа у ТОГЛ, каже да  су сада обележени сви туристички локалитети од Лознице, Бање Ковиљаче, Тршића, Троноше, Гучева, Драгинца и Текериша, што ће туристима олакшати сналажење и омогућити им бољу информисаност.

– Ово је прва фаза, ми смо у Програму развоја туризма града од 2021. до 2025. предвидели постављање нове туристичке сигнализације којом ће бити означени сви угоститељски капацитети на територији града – казао је Вуксановић.

Сада преостаје још нада да ће се овогодишња туристичка сезона одвијати у знатно бољим условима него претходна, погођена пандемијом коронавируса и да ће туристистички и угоститељски сектор моћи да се врати нормалном пословању.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Седмица са мање новозаражених

ПУ ШАБАЦ – Ухапшен два сата после разбојништва

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )