(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – Прекинуто ‘’корона славље’’

(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – Прекинуто ‘’корона славље’’

Због пандемије коронавируса и даље постоје одређена ограничења попут забране рада затворених делова угоститељских објеката, ресторана и кафића, мада се у пракси у неким случајевима то баш стриктно и не примењује. Према званичним подацима из градске управе, током викенда комунална милиција и инспекција контролисали су 163 објекта на територији Града Лознице, прекинуто је једно ‘’корона славље’’ ван града и наређено пражњење обекта, а због кршења противепидемијских мера биће писано 11 прекршајних налога, један за одговорно лице од 150.000 и десет за неношење маски од по 5.000 динара.


Према данашњем саопштењу начелника Мачванског управног округа Владана Красавца, услед неповољне епидемијске ситуације настављен је надзор инспекцијских органа, а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси локалних инспекција и републичких инспекцијских служби. У фокусу контрола су објекти који су означени као ризични, а поступа се и по пријавама грађана.

Од петка 16. до понедељка 19. априла укупно су контролисана 1.684 објекта, у надзору је учествовало 87 инспектора, а у 63 случаја утврђене су неправилности у вези са противепидемијским мерама. Као неправилности наводе се лична заштитна опрема запослених, физичка дистанца-баријера и лична заштитна опрема корисника.


Инспектори су, у складу са овлашћењима, према субјектима код којих су утврђене неправилности предузели законом прописане мере. Донета су два прекршајна налога од по 150.000 динара и 22 прекршајна налога од по 5.000, прецизира се у саопштењу начелника округа.

Поново се истиче да  је епидемијска ситуација на подручју Србије и Мачванског округа и даље озбиљна. Апелује се на све грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу ‘’јер се једино на овај начин можемо заштитити од вируса ковида-19’’.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Седмица са мање новозаражених

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Црни викенд на ковид одељењима

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )