КРУПАЊ – Најбољи у Србији

КРУПАЊ – Најбољи у Србији

Општина Крупањ најбоља међу општинама средње величине, а са индексом успешности од 73 поена најуспешнија је међу свим општинама и градовима у Србији као промотер нових бизниса и коришћења националних и локалних подстицајних мера

Истраживања НАЛЕД-а показала су да је Крупањ у 2020. години остварио најбоље резултате у подршци предузетништву. Најбољи је међу општинама средње величине којих је и највише (више од стотину), а са индексом успешности од 73 поена, ова општина је апсолутни шампион.


– Од 2016. године трудимо се да пробудимо предузетнички дух, да поспешимо предузетништво. Тада  су у Крупњу на евиденцији НСЗ била 2.254 незапослена лица. Трудили смо се да мотивишемо људе, најпре, да отварају своје фирме, да самозапошљавањем обезбеде себи посао, егзистенцију породице, али и да тако зауставимо миграторне процесе, да људи остану да живе у Крупњу и да се баве послом који ће им обезбедити зараду од које ће моћи нормално да живе – каже Иван Исаиловић, председник Општине Крупањ.

Према његовим речима, општина издваја значајна средства за подршку отварању нових радњи или новом запошљавању у већ постојећим фирмама. Реч је о 250 до 300.000 динара које добијају незапослени који отварају своје радње, као и предузетници за отварање нових радних места.

– Ове мере су допринеле да у прошлој години буду отворене 123 нове предузетничке радње, што је задовољавајући број.  Наставићемо да пружамо подршку предузетницима и очекујемо да и у овој години, упркос пандемији коронавируса, буде бар 50 лица која ће користити средства за самозапошљавање, а надамо се да ће их бити и више. Све мере којима сада пружамо подршку самозапошљавању и новом запошљавању, биће и у наредним годинама, а вероватно ћемо имати и још неке нове којима ћемо подржавати развој предузетништва. Сада на евиденцији НСЗ имамо нешто више од 1.600 лица, односно око 650 мање него што их је било пре непуних пет година, што је за нас сјајан податак. Отварањем нових фирми решили смо велики део проблема. Важно је да постојећа предузећа запошљавају нове раднике, али нам је мера самозапошљавања којом директно дајемо новац будућим предузетницима најефикаснија. То је нешто на ћему инсистирати у овој, али и у наредним годинама – поручује Исаиловић.

Председник Општине Крупањ истиче да је награда НАЛЕД-а добра ствар, али и да обавезује и каже да ће се трудити да овај важан посао и даље раде на најбољи могући начин.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Крупњу, Љубовији и Богатићу више активно оболелих

ЈАВНИ ПОЗИВ – За вантелесну оплодњу шест милиона динара

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )