У ОРГАНИЗАЦИЈИ ‘’РИО ТИНТО’’  – Заказан отворени онлајн састанак

У ОРГАНИЗАЦИЈИ ‘’РИО ТИНТО’’  – Заказан отворени онлајн састанак

‘’Рио Тинто’’ организује отворени онлајн састанак са представницима НВО сектора, али и шире јавности у уторак, 20. априла 2021. године, у 11 часова, саопштено је данас из ове компаније, са циљем да ‘’настави транспарентну комуникацију и отворени дијалог са свим заинтересованим странама’’.

Теме састанка биће процес добијања дозвола за изградњу рудника у Србији, као и напредак у изради студија о процени утицаја на животну средину које представљају кључни део поступка прибављања дозвола. Учесници састанка имаће прилику да из прве руке, од представника компаније ‘’Рио Сава’’, као и експерата који раде на пројекту, сазнају у којој фази се пројекат ‘’Јадар’’ тренутно налази када је реч о добијању дозвола, наредним корацима у овом процесу, као и на који начин јавност у Србији може бити укључена у даљи развој пројекта, наводи се у саопштењу којим компанија ‘’Рио Сава екплорејшн’’ д.о.о, део мултинационалне рударске компаније ‘’Рио Тинто’’, позива на састанак који ће због епидемијске ситуације бити одржати путем интернет зум платформе. Сви заинтересовани моћи ће да му присуствују уколико се до 19. априла, до 12 часова, пријаве за присуство путем регистрационог линка:  www.riotinto.goonline.rs .


У саопштењу стоји да је позив за састанак послат на адресе преко 40 невладиних организација у Србији. Ово је први овакав састанак у серији оних које ће компанија наставити да организује сваких шест недеља, на теме у вези са развојем пројекта ‘’Јадар’’. Компанија најављује да ће следећи састанци бити одржани 1. јуна – Управљање водама у оквиру пројекта ‘’Јадар’’, 13. јула – Управљање отпадом у оквиру пројекта ‘’Јадар’’, и 24. август – Процес прераде минерала јадарита. 

– За нашу компанију су од велике важности транспарентност, информисаност и дијалог са свим заинтересованим странама о питањима од интереса у току целокупног процеса развоја пројекта ‘’Јадар“– стоји у саопштењу.

(Т.М.С)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САСТАНАК У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Договорено појачано присуство полиције

САОПШТЕЊЕ ’’РИО ТИНТА’’ – ”Јадар литијум” је посебна компанија

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )