У СУСРЕТ ДАНУ ГРАДА – Избор добитника признања

У СУСРЕТ ДАНУ ГРАДА – Избор добитника признања

Комисија за доделу јавних признања, којом председава градоначелник, данас је објавила јавни позив за предлагање кандидата за добитнике Повеље, Плакете и звања почасни грађанин града Лознице. Ова признања се додељују поводом Дана града, 16. јуна, када ће бити и уручена.


Како се наводи у образложењу позива, јавна признања града Лознице могу се доделити грађанима Републике Србије, страним држављанима, истакнутим личностима, међународним организацијама, удружењима, државним органима или органима јединице локалне самоуправе, односно правним лицима чија достигнућа доприносе бржем, успешнијем и хуманијем развоју града у области: привреде, науке, културе, просвете, здравствене и социјалне заштите, спорта, уметности и развоју демократије. Право предлагања кандидата за доделу јавних признања имају предузећа, установе, друге организације и органи, групе грађана и појединци.

Правилником је установљено да се у једној години могу доделити највише три повеље, десет плакета и једно звање почасни грађанин као и да се, поред признања, могу доделити и захвалнице, дипломе и новчане награде.

Предлози, најкасније до 10. маја, могу да се доставе преко писарнице градске управе или поштом на адресу Карађорђева бр. 2, 15300 Лозница.

Иначе, прошле године због пандемије коронавируса и локалних и парламентарних избора није спроведен избор добитника признања.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Понедељак са више од 60 новозаражених

АПЕЛ ИЗ МУП-А – Не спаљујте ниско растиње на отвореном

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )