ДАН ЗАШТИТЕ ПРИРОДНИХ ВРЕДНОСТИ – Интернет предавањe о флори Србије

ДАН ЗАШТИТЕ ПРИРОДНИХ ВРЕДНОСТИ – Интернет предавањe о флори Србије

Дан посвећен заштити природних вредности Србије Центар за културу „Вук Караџић“ у Лозници, као управљач једног од заштићених подручја, обележиће у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије. На друштвеним мрежама биће емитован снимак предавања под називом „Одабране инвазивне стране врсте у флори Србије“ мр Верице Стојановић, ботаничарке у Заводу за заштиту природе Србије.


Како је сапштено из ове установе, предавање ће бити постављено на страницама друштвених мрежа фејсбук и инстаграм Центра за културу „Вук Караџић“, као и на јутјуб каналу сутра у седам сати ујутро.

Предавање, које траје око 15 минута, биће доступно и у наредном периоду, а кроз њега корисници друштвених мрежа моћи ће да сазнају које су то инвазивне врсте – на пример американски јавор, кисело дрво, амброзија, када су инвазивне врсте биљака стигле у Европу, које су последице њиховог ширења и које врсте су најзаступљеније у Србији.

Иначе, Дан заштите природе Србије (11. април)  обележава се од 2009. године са циљем да се јавности представи значај очувања природне баштине.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД – Саднице ”плануле”

У ЛОЗНИЦИ – Црвени картон за ’’Рио Тинто’’

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )