ОБМАЊИВАЊЕ  ЈАВНОСТИ – Зашто је Лотел злоупотребио изложбу Лозничких новости?

ОБМАЊИВАЊЕ  ЈАВНОСТИ – Зашто је Лотел злоупотребио изложбу Лозничких новости?

У вечерашњем Дневнику локална ТВ „Лотел“ објавила је прилог са догађаја којем није присуствовала и који није ни споменула, чиме је грубо прекршила етички Кодекс новинара Србије. „Лотел“ је, не наводећи извор, објавио изјаву Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, као „…обраћање јавности поводом годину дана короне“ грубо обмањујући своје гледаоце прећуткујући где је и којим поводом рекао то што су пренели, а да не спомињемо нетачност у наводу да је данас „годишњица короне“, чиме су извргли руглу и самог Ђокића приказујући га као високог градског функционера који не зна када је почела епидемија короне у Србији.

Ђокић је ту изјаву дао за РТВ „Подриње“ пошто је отворио изложбу “Лозничких новости“ – „Лозница у доба короне“, приређену под покровитељством локалне самоуправе, а свако ко је гледао овај прилог могао је да види иза његових леђа фотографије и да закључи да је реч о изложбеном простору и одговору на новинарско питање, а не о званичној изјави за јавност. ТВ „Лотел“  има право да бира које ће догађаје пратити, у складу са својим поимањем јавног интереса, уређивачком политиком и професионалним стандардима, али нема право да прећуткује и изврће чињенице, што је у овом случају учинила.

Редакција и уредништво ЛН изражавају жаљење што је ТВ „Лотел“ оваквим потезом показала не само непрофесионализам него и неколегијалност.


Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )