НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Расписано тринаест јавних позива

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Расписано тринаест јавних позива

Национална служба за запошљавање (НСЗ) расписала је тринаест јавних позива, односно конкурса намењених послодавцима и незапосленим лицима за које ће бити издвојено 5,75 милијарди динара, од чега 550 милиона за особе са инвалидитетом. Предвиђено је да се овим јавним позивима обухвати више од осамнаест хиљада незапослених лица.


Као и претходних година, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама, односно младима до тридесет година старости, особама без завршеног средњег образовања, старијима од педесет година, Ромима, особама са инвалидитетом, дугорочно незапосленима, корисницима новчане социјалне помоћи и жртвама породичног насиља.

Већина јавних позива биће отворена до 30. новембра док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 17. маја, а рок за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 10. маја.

Захтеви за учешће на конкурсима подносе се у филијали НСЗ, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем. Све информације су доступне  у филијалама и на сајту НСЗ  – www.nsz.gov.rs.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Април почео са скоро 180 новопозитивних

У АКЦИЈИ ЛОЗНИЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ – Петорка ухапшена због разбојништва

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )