ДО КРАЈА ГОДИНЕ – Семафори на још три раскрснице

ДО КРАЈА ГОДИНЕ – Семафори на још три раскрснице

Однедавно су у Бањском шору, код зелене пијаце, постављени семафори који регулишу саобраћај на том фреквентном месту. Тиме је настављено унапређење безбедности свих учесника у саобраћају, а према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, град томе придаје максималну пажњу и скоро да нема ниједне важније саобраћајнице, или трга који нису реконструисани, а Лозница упоредо са регулацијом динамичког ради и на уређењу мирујућег саобраћаја.


– Мали број градова у Србији има усвојену Стратегију о безбедности саобраћаја и да су са Саобраћајним факултетом урадили Студију о саобраћају која детаљно анализира њихов динамички и мирујући саобраћај. Посебан акценат дајемо безбедности пешака, нарочито у близини школа где се највише крећу деца. Наш циљ је да што више раскрсница решимо семафорском сигнализацијом. Ово је трећа раскрсница која се у последњих неколико месеци решава на тај начин, а прве две су на Лагатору. Овуда пролази западни улаз у центар града, ту се налази градска пијаца, велика је фреквенција пешака и  желели смо да овде буду семафори. До краја године завршићемо регулацију семафорима још три раскрснице, код Економске школе, Музеја Јадра, и на Владића брду, код скретања ка Лагатору. Пошто су оне на деоницама где је управљач ЈП ”Путеви Србије” мало дужи је поступак добијања свих дозвола, али гледаћемо да то буде урађено што пре – рекао је данас Ђокић.

Подсетимо, крајем године су семафори постављени на раскрсници Улице војводе Путника (ваљевски пут), и Булевара патријарха Павла, на Лагатору, а приликом реконструкције Булевара Доситеја Обрадовића стара светлосна сигнализација на тој саобраћајници замењена је новом. Иначе, осим у булевару семафори су донедавно постојали још само у Улици војводе Мишића.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници скоро 50 новозаражених

НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ ИЗ БАКУА ЗА ЛН – Остварили смо циљ

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )