(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – Прекинута корона журка

(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – Прекинута корона журка

Док су болнице све пуније, а вести о броју преминулих од последица заражавања коронавирусом све црње, у Лозници је од петка до данас преминуло осам ковид пацијената у болници, има и оних који за све то не хају и најважнија им је забава. Тако је, према речима Милорада Матића, заменика начелника градске управе, минулог викенда у Лозници прекинута приватна корона журка.

– На лицу места је затечено 35 особа, написано је 17 прекршајних пријава од по пет хиљада динара, а корона журка је прекинута. Укупно је током суботе и недеље обављено 86 контрола од стране комуналне милиције и инспекције и осим тог случаја нису забележена друга кршења прописаних мера на сузбијању епидемија ковида-19 – казао је он за ЛН.


На подручју Мачванског округа су од 26. до 29. марта укупно контролисана 1.682 објекта, у надзору су учествовала 73 инспектора, а у 23 случаја утврђене су неправилности у вези са противепидемијским мерама. Утврђене неправилности су лична заштитна опрема запослених, физичка дистанца/баријера, лична заштитна опрема корисника и непоштовање ограниченог радног времена. Инспектори су, у складу са законским овлашћењима, предузели мере према онима код којих су утврђене неправилности. Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац у свом овонедељном саопштењу апеловао је  да се још интензивније поступа и да се у контроле поштовања епидемијских мера укључе сви расположиви људски и материјални капацитети.

– Епидемијска ситуација на подручју Србије и на територији Мачванског округа и даље је веома озбиљна. Присутно је увећање броја инфицираних грађана, хоспитализованих пацијената и преминулих лица. Капацитети здравствених установа у великој мери су попуњени, а здравствени радници раде у изузетно тешким условима. Апелује се и даље на све грађане да поштују мере које су наложене од стране државних органа, како би заштитили себе, своје породице и помогли здравственим радницима. Поред поштовања мера неопходно је да се што већи број наших суграђана вакцинише и тиме сачува себе и своје породице од епидемије. Држава Србија је обезбедила довољан број вакцина и могућност избора за сваког грађанина. Зато апелујемо на све вас да се вакцинишете јер је то једини начин да се сачува живот и здравље нације – стоји у саопштењу начелника округа.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминула два ковид пацијента

ЛН У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ – Од доброг до страшног зачас

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )