МИНИСТАРКА О ХИДРОЕЛЕКТРАНАМА НА ДРИНИ – Енергетска транзиција

МИНИСТАРКА О ХИДРОЕЛЕКТРАНАМА НА ДРИНИ – Енергетска транзиција

Као што смо од Ниша учинили чвориште у путној инфраструктури тако је и Лозница чвориште у области енергетике, казала је јуче у Лозници  потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић. Она је рекла да улагањима у дистрибутивну мрежу нису мала и да ниска дистрибутивна мрежа треба да подржи високонапонске и  повеже нас са околним државама.


– Све што смо производили електричне енергије из термоелектрана у наредним деценијама мора полако да се смањи, да тога више готово и нема. Крећемо у енергетску транзицију и производњу електричне енергије из других извора. Србија је пребогата рекама и нема разлога да се не искористи тај потенцијал. Потписали смо изјаву о намерама са Републиком Српском како бисмо градили хидроелектране на Горњој Дрини. Припремни радови могли би да почну већ на лето, ЕПС нам је упутио захтев да одобримо припремне радове и ми ћемо то сигурно и урадити. У наредних неколико година Србија ће бити богатија за потенцијал и производњу три хидроелектране, а то ће нам обезбедити да будемо стабилнији у електроенергетском систему, а такође и да се што више повежемо са регионом. Уколико нисмо добро повезани регионално, онда нас то изопштава из будућег развоја. Инвеститорима треба стабилност у напајању електричном енергијом, а све то омогућавају нови капацитети које ћемо направити – рекла је министарка.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ – Ред сунца, ред облака

МИНИСТАРКИН АПЕЛ – Вакцинишите се

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )