ПОЗИВ ДОБРОТВОРИМА – Да заједно изградимо Кућу наде

ПОЗИВ ДОБРОТВОРИМА – Да заједно изградимо Кућу наде

Кућа наде у  Бањи Ковиљачи биће намењена за смештај деце на опоравку у Бањи Ковиљачи која ће ту моћи да бораве два пута годишње по 21 дан. За њено подизање потребна је помоћ свих људи добре воље


Председница  Удружења самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом “Плава шкољка” из Београда Надица Блажић обишла је у уторак плац у Бањи Ковиљачи на којем ће бити изграђена Кућа наде. Реч је о објекту у којем би, због рехабилитације, боравили корисници тог удружења. За ову хуманитарну акцију потребно је још дародаваца који би подржали изградњу куће, а Надица Блажић за ЛН каже да је велики посао обављен самом куповином плаца који се налази на улазу у Бању Ковиљачу из правца Лознице. Додаје да предстоји чишћење од сувог растиња и постављање билборда са фотографијом будуће Куће наде, али и позивом онима који могу помоћи изградњу.

– Пре свега мислимо на фирме које се баве продајом или производњом грађевинског материјала, али и све друге који ће нам олакшати да нашим бисерима “Плаве шкољке” што пре омогућимо боравак у Бањи Ковиљачи – каже она и истиче да би то значило трајну помоћ у њиховој рехабилитацији.


Као лепу вест истиче то што је, уз запослене у Специјалној болници, и Црквени одбор из Бање Ковиљаче усвојио предлог да сакупљају помоћ, а после разговора у уторак, подршка је обећана и од свештеника из Тршића који ће, чим буду прилке за јавна окупљања, организовати различите догађаје а прикупљен новац усмерити за Кућу наде.

– Наши ручни радови, настали на радионицама, биће изложени у продавници при цркви на саборишту а са грнчарском породицом Бојиновић из Тршића такође имамо дугогодишњу сарадњу. Добили смо бојанке од Библиотеке Вуковог завичаја и њиховом продајом, уз наше две књиге, такође ћемо сакупљати новац за Кућу наде. Она ће дати нову наду за 25 породица, чланова “Плаве шкољке”, као и за њихову децу која ће моћи два пута годишње бесплатно да бораве у њој по 21 дан. Ту ћемо организовати пет терапија и обезбедити бесплатну храну. Долазећи у Специјалну болницу за рехабилитацију протеклих година научили смо много тога, упознали дивно особље, лекаре и терапеуте, који су учинили живот наше деце знатно квалитетнијим. Међутим, њима је потребно више терапија да би резултати били видљивији. То су деца са врло ретким дијагнозама, тешким стањима где је рехабилитација неопходна. Зато и позивамо грађане Бање Ковиљаче, Лознице и околних места да се укључе у нашу акцију јер њихово мало за нас може да значи много – поручује наша саговорница и додаје да један квадратни метар куће кошта 450 евра, што је за некога пуно, а за некога могућност да помогне.

Контакт

Кућа нада ће бити изграђена до, такозване, сиве фазе, али је новац потребан да би била употребљива. У потпуности је прилагођена потребама корисника и у њој никада неће боравити више од дванаесторо деце. Сви заинтересовани да помогну могу се јавити на телефон 060 453 4 888 или на мејлове – kucanade@gmail.com и otvorиteskoljku@gmaиl.com.

С. Пајић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УЗ 40 ГОДИНА НОВОГ ТАЛАСА – Фотографијом обележио музички правац

НАШИ СМО – Катанац

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )