У ЛОЗНИЦИ – Четири прекршајне пријаве

У ЛОЗНИЦИ – Четири прекршајне пријаве

Од уторка увече, 16. марта, до данас на снази су биле поново мере Кризног штаба како би се спречило ширење коронавируса. Радиле су само прехрамбрене продавнице, апотеке и бензинске пумпе, државне институције као и производни капацитети, поште и банке, а све остало, колико је било могуће, прешло је на онлајн. Поново су били затворени кафићи, ресторани и продавнице, осим прехрамбених.


Лозничани овога пута нису били баш потпуно дициплиновани, али је и број контрола био нешто већи. Према речима Милорада Матића, заменика начелника градске управе, овога пута је контролисано 405 објеката на подручју Града Лознице од стране комуналне милиције, комуналне и туристичке инспекције и написане су четири прекршајне пријаве. Иначе, Кризни штаб предложио је нове мере за сузбијање епидемије, које важе од јутрос, 22. марта, према којима  сви објекти продаје хране и установе културе (биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке) могу радити до 21 час, а сви остали објекти до 20 часова, по одређеним условима.

Сви објекти који буду отворени морају обезбедити поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу. Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи. То значи да ако продавница има 90 квадратних метара, унутар тог објекта може боравити истовремено највише десет особа. Исто правило се примењује на теретане – унутар фитнес центра од 160 квадратних метара не сме боравити више од 10 особа. У број присутних особа у објекту улазе и запослени, продавац, фризер, фитнес инструктор…


Влада Србије је објавила да је од данас појачан инспекцијски надзор поштовања дозвољеног простора по особи унутар објекта, као и постојања ковид редара у објекту.

Угоститељским објектима дозвољена је шалтерска продаја хране и пића, а достава се може обављати 24 сата дневно. Хотелски ресторани и кафеи, до 21 сат, могу услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗИМСКО ПРОЛЕЋЕ – Угља има – цена стара

МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ У ЛОЗНИЦИ – Животна средина је број један

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )