ОВЕ ГОДИНЕ – Градске награде за 110 најбољих

ОВЕ ГОДИНЕ – Градске награде за 110 најбољих

На прошломесечном конкурсу за доделу градске награде најбољим ученицима и студентима у 2021. години јавило се укупно 112 кандидата, а 110 их је испунило услове, потврдио је помоћник градоначелника Љубинко Ђокић за ЛН.

– Прошла година била је специфична тако да  нису организована сва планирана такмичења због неповољне епидемиолошке ситуације. Такмичења су имали само ученици музичке и још по неки  пре короне и сутуације коју је она проузроковала. Ове године за добијање годишње награде услове је испунило  14 ученика и 96 студената тако да ће их укупно бити додељено 110. Као и претходних година за годишње награде у градском буџету је предвиђено 14,7 милиона динара, ђацима по 5.000, а студентима 10.000 динара месечно – казао је Ђокић.
Услови конкурса били су исти као и претходних година, за ученике, основце и средњошколце, било је неопходно да су држављани Србије, да имају пребивалиште на територији Лознице најмање три године пре пријављивања на конкурс, али и да су у претходној школској години освојили једно од прва три појединачна места на републичким, или међународним такмичењима која су у календару Министарства просвете. Студенти су имали сличне услове с тим да је било потребно да похађају државни факултет, имају просечну оцену  најмање 9, и да нису у току студија губили годину. Овогодишња одлука за разлику од досадашњих дала је могућност да и студенти Роми који су социјално угрожени могу конкурисати за овакву подршку. Услови за припаднике ромске националне мањине били су да су уписани на државни факултет,  имају пребавилиште на територији Лознице најмање три године, да су на буџету, осим на првој години студија где могу бити на самофинансирању, а за касније године студија да нису поновили ниједну годину. Било  је потребно и мишљење Центра за социјални рад да је студенту неопходна ова врста подршке као и  потврда Националног савета Рома да су припадници ромске националне мањине.  Ове услове конкурса испунила су  два ромска студента.

Подсетимо, прошле године било је укупно 143 кандидата који су испунили услове, 95 студената и 48 ученика.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Катанац

У ЛОЗНИЦИ – Теретане на отвореном

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )