ОВЕ ГОДИНЕ – На глодаре и комарце са више од 11 милиона

ОВЕ ГОДИНЕ – На глодаре и комарце са више од 11 милиона

Градско веће је недавно усвојило програм системске дератизације и дезинсекције на територији Лознице за ову годину. Јован Миладиновић, начелник Одељења за привреду, каже за ЛН да је за дезинсекцију предвиђено шест милиона динара, 3,4 милиона за дератизацију и 1,7 милион за стручну контролу изведеног сузбијања комараца на територији града Лознице.

Према његовим речима, програмом дезинсекције је и ове године против ларви комараца предвиђен ларвицидни третман на 1.010 хектара, који ће обухватити потоке, приобаља река, баре, мочваре, оне локације где се задржава вода. Третман против одраслих форми комараца са земље биће изведен на површини од 9.000 хектара, док је “напад” из авиона планиран на 1.800 хектара у приобалном појасу дуж река Дрине и Јадра.
Дезинсекцијом ће бити обухваћени стамбени објекти у Лозници, Бањи Ковиљачи и Лешници, око 250 улаза, школе и предшколске установе, а за кућне форме комараца у насељима где нема канализације планирано је да домаћинствима буде подељено 12 хиљада кесица одговарајуег препарата. Као и претходних година, систематска дератизација обухватиће парковске површине, подрумске просторије стамбених зграда, домове културе, зграду градске управе, 26 месних канцеларија, просторије комуналне полиције, верске објекте, дом здравља, две здравствене станице, 16 амбуланти, школске и предшколске установе, приобаља река, канализациону мрежу, шахте, пијаце, гробља, депоније, све оно што је рађено и претходних година.

Следи јавна набавка, а на пролеће би требало да се крене са овим активностима како током лета не би било проблема ни са глодарима и ни са комарцима.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОЛЕЋЕ ДОЛАЗИ – Зима не одлази

ГРАДОНАЧЕЛНИК СА НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА – Грађани су на првом месту

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )