МОБИЛНИ ТИМ  ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ – Само за тешко покретне грађане

МОБИЛНИ ТИМ  ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ – Само за тешко покретне грађане

У лозничком Дому здравља прошлог месеца оформљен је мобилни тим за вакцинацију који на терену вакцинише тешко покретне људе. Мобилни тим здравствених радника дневно обиђе шестнаестак грађана и до сада их је вакцинисано стотину педесет. Како нам је рекла Валентина Петровић, представница за односе са јавношћу ове установе, на терен поред медицниских сестара-техничара одлази и докторка да би на основу здравствене документације  на лицу места утврдила да ли особа која се пријавила може да прими вакцину. 


– Пре него што се крене на терен, позивају се грађани од којих се тражи да припреме сву потребну документацију. Да би мобилни тим дошао некоме на адресу, потребно је да се приликом пријаве на портал е-управе изјасне да вакцину морају да  приме у кућним условима. До сада ову могућност нико није злоупотребио, заиста се радило о тешко покретљивим људима  – каже Петровићева.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници до сада више од 4.000 заражених

ЛОЗНИЦА ПОШТУЈЕ МЕРЕ – Једна прекршајна пријава

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )