ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА МЛАДИХ – Ауто-пут образовања

ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА МЛАДИХ – Ауто-пут образовања

Неформална група “Покрени се!” из Србије и веб платформа “Eureka Zone” из БиХ покренули су пројекат  “Ауто-пут образовања” са циљем да се младима кроз две панел дискусије приближе теме о којима се не прича довољно у формалном образовању, а које су за њих веома битне. Ове две групе уочиле су важност регионалне сарадње по питању образовања и образовног система за који кажу да је, иако један од стубова модерне државе, у опасности од урушавања. Зато су и без финансијске подршке одлучиле да се упусте у покретање промена.


Млади из ове две групе поручују да не смемо дозволити да нам се образовање креће макадамом него треба да изградимо ауто-пут!

Пројекат “Ауто-пут образовања” је подељен на две целине. Обрађивањем тема првог панела учесници ће добити информације о томе како да се најбоље носе с изазовима данашњице као и одговоре на питања: 

Како одговорно корисити новац, како се носити са притиском у стресним ситуацијама, да ли је важније тренирати или се здраво хранити, као и на питања која ће поставити учесници панела.

На другом панелу причаће се о смеру и сврси онлине наставе,тачније шта ће се десити после вакцинисања ученика. У разговору са стручњацима добиће се одговори на питања у вези са будућношћу школовања у региону.

Питања о којима ће се разговарати на овом панелу су како ће се одвијати настава после евентуалног вакцинисања младих,које је усмерење и сврха онлајн наставе, какве корисне савете нуде стручњаци за онлајн наставу и да ли ће комбиновани модел наставе бити опција после пандемије или, ипак, нешто друго. 


 

Панел 1: Ово вас нису учили у школама!

Датум: 14. 3. 2021.

Сатница: 13:00 – 15:00

Платформа: Zoom

Теме: 

-Финансијско планирање за младе 

-Менаџмент времена и стреса

-Улога фитнесса у животу младих  

 

Линк за пријаву:  https://forms.gle/PU8eDHXjyRByJhjR7

                         

Панел 2: Вакцинисан/а сам, могу ли сад у школу?

Датум: 21. марта

Сатница: 13:00 – 15:00

Платформа: Zoom

 Тема:

– Настава после ковида-19

 

Линк за пријаву:  https://forms.gle/mz6Wx1bqTMtsARuP7 

 


Детаљније информације могу се пронаћи на друштвеним мрежама Покрени Се! и Eureka Zone.

Eureka Zone:

Фејсбук: /zone.eureka

Инстаграм: @eureka.zone

Покрени се!:

Инстаграм: @pokreni.se

ПРОЧИТАЈ И:

УЗ ДАН ЖЕНА – Дуг пут до равноправности

ЏИЈУ-ЏИЦУ – У Лозници Првенство Србије

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.  

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )