ГРАДСКО ВЕЋЕ – Усвојен програм развоја туризма

ГРАДСКО ВЕЋЕ – Усвојен програм развоја туризма

Чланови Градског већа данас су утврдили предлог одлуке о усвајању Програма развоја туризма града Лознице у наредне четири године. Како се наводи у саопштењу након седнице, овај документ припремила је Туристичка организација града заједно са  акционим планом који је оцењен као „одлична претпоставка за даље оснаживање трећег стуба економског развоја града“ при чему је нужно унапредити кадровске потенцијале у тој области.


Градске управа даће допринос кроз организовање и финансирање обука за водиче и аниматоре, образовање туризмолога и подстицаје на унапређивању смештајних капацитета. Било је речи и о подршци еснафским удружењима која су до сада, како се оцењује, остварила запажену улогу у анимацији туризма Лознице.

Уз овај документ за скупштинско изјашњавање прослеђени су и утврђени предлози одлука о изради планова генералне регулације за насељена места Бања Ковиљача, Лешница, Лозница и стамбено-пословног комплекса у улици Филипа Кљајића.

Градско веће је прихватило информацију Одељења за привредни и локални економски развој о степену реализованих активности у протеклој години и извештај о раду  Савета за безбедност саобраћаја у прошлој години.

Разматран је предлог одлуке о приступању и изради плана развоја града Лознице од 2022. до 2028. године који одражава континуитет са стратегијом развоја града у протеклих десет година.

У саопштењу се наводи и оцена да су јавна предузећа „одговорним приступом свим задацима остварила одрживост радног процеса и поред економских тешкоћа услед пандемије“.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: ПРВА ОМЛАДИНСКА ЛИГА – Лавовском борбом до три бода

ВУК КАРАКЛИЋ – ИГРАЧ, КОРЕОГРАФ И КРОЈАЧ – Пола века у свом “Караџићу”

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )