АКЦИЈА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И МУП-а- Вежите појас

АКЦИЈА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И МУП-а- Вежите појас

Саобраћајна полиција ових дана, приликом контроле саобраћаја посебну пажњу посвећује употреби сигурносних појаса и дечијих ауто-седишта. Акција се спроводи у оквиру кампање Агенције за безбедност саобраћаја и МУП-а Србије у циљу повећања употребе ова два сигурносна средства.

Наиме, подаци показују да више од стотину људи који погину у току године, нису имали везан сигурносни појас. Од проналаска аутомобила сигурносни појас је средство које је спасило највише живота а 75 одсто страдалих у саобраћајним незгодама приликом испадања из возила нису били везани. Из Агенције упозоравају, да је појас основни систем заштите а да су сва остала средства додатни системи и да уколико се он не користи, сви остали системи или немају ефекта или ће имати негативне последице. Истраживања које Агенција спроводи од 2013. године, показују да је те године појас користило 68 одсто возача а да је данас тај број повећан на 84 одсто.


Из МУП-а апелују на грађане  да поштују саобраћајне прописе и везују појас истичући, да је свака смрт страшна а посебно она која је могла да буде спречена или избегнута.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ-ШАБАЦ – Троцифрен број новопозитивних

УСВОЈЕНА ЖАЛБА ТУЖИЛАШТВА – Притвор по два основа

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )