ХИРУРШКО-ГИНЕКОЛОШКИ БЛОК  – Завршетак до краја ове године

ХИРУРШКО-ГИНЕКОЛОШКИ БЛОК – Завршетак до краја ове године

Ако све буде текло по плану, до краја ове године Лозница ће, у склопу Опште болнице, добити  модеран хируршко-гинеколошки блок. Рок за завршетак радова на реконструкцији и адаптацији започетој 3. фебруара прошле године, био је 2. фебруар, али како нам је рекао др Милан Тодоровић, в. д. директора Опште болнице, радови не могу да се одвијају предвиђеним темпом због епидемијске ситуације изазване ковидом-19. Ипак, он је задовољан.– Радови су у завршној фази, у току је процедура око набавке опреме. Припремилили смо документацију, навели све што нам је потребно од опреме и то ћемо проследити Канцеларији за управљање јавним улагањима, потом ће бити расписан тендер. Све би требало да буде готово до краја ове године – каже за ЛН Тодоровић.

Да подсетимо, хируршко гинеколошки блок површине око шест хиљада квадрата, на четири нивоа, грађен је од 1987. до 1990. да би наредне године изградња била прекинута. До тада су били завршени основни грађевински радови и зграда је била покривена. Тако је стајала наредних седам година када је конзервирана како би се заштитила од пропадања и на њој ништа није рађено. Мали део зграде, око две стотине квадрата, искоришћен је као магацин. Како је планирано, објекат је требало да буде урађен по угледу на најсавременије центре и по највишим европским стандардима. Занимљиво је да је градња овог објекта започета захваљујући самодоприносу грађана Лознице.

Три деценије касније, будући хируршко-гинеколошки блок имаће седам сала, две хируршке, уролошку, гинеколошку, ОРЛ, очну и ангио салу. Новац за реконструкцију и адаптацију овог објекта обезбедила је Влада Србије преко Канцеларије за јавна улагања.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Одговорна социјална политика

ОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА – Честитка новом патријарху

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )