ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Одговорна социјална политика

ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Одговорна социјална политика

Нацрт предлога одлуке о усвајању Стратегије социјалне заштите града Лознице од 2021. до 2025. године чланови Градског већа једногласно су прихватили на данашњем заседању. Како је указано Лозница је већ дужи низ година један од ретких градова где се плански и одговорно води социјална политика, а нарочито према делу становништва које је обухваћено мерама социјалних потреба, наводи се у саопштењу са седнице.

На заседању је речено да посебну пажњу у стратешким документима треба посветити узрастима до 18 година, особама са инвалидитетом  и грађанима старијим од 65 година. Залажући се да се кроз ове документе даје подршка социјално рањивим групама крајњи циљ је стварање амбијента одрживог стања за сваку од ових друштвених група.


Изнета су и размишљања за израду програма прибављања кућа са окућницом у власништво града како би се помогло збрињавање грађана са социјалним потребама, а било је речи и о могућности стипендирања дефицитарне квалификоване радне снаге која недостаје у јавним предузећима.

Чланови већа указали су и на значај формирања клубова пензионера у месним заједницама које имају своје просторије у обновљеним домовима културе. То је уз постојеће услуге помоћи и неге у кући, развоја и проширења дневног боравка за децу са сметњама у развоју, услуге личног пратиоца детета, стимулацију, збрињавање и негу оболелих, сарадњу са Сталном конференцијом градова и општина, саставни део свих залагања  за стратегију развоја социјалне заштите у Лозници у наредне четири године. Градско веће је усвојило извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације и донело одлуку о утврђивању економске цене и учешћу корисника у обезбеђивању средстава за Предшколску установу „Бамби“.

Усвојена је одлука са финансијским плановима месних заједница и донет програм системске дератизације и дезинсекције на територији града током ове године, стоји на крају данашњег саопштења.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – На респиратору троје пацијената

КОНТРОЛА ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА – У Лозници мање пријава више опомена

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )