КОНТРОЛА ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ  МЕРА  – У Лозници мање пријава више опомена

КОНТРОЛА ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА – У Лозници мање пријава више опомена

Судећи по броју поднетих прекршајних пријава Лозница је град у коме се у великој мери поштују мере Владе Србије о спречавању ширења ковида-19.  Од петка је до краја празновања Дана државности, према речима Милорада Матића, заменика начелника градске управе, контролисано  око 140 објеката, угоститељских, малопродајних, трговинских  и поднете су само две прекршајне пријаве.

–  У већини ситуација комунална инспекција и комунална милиција  су деловале превентивно, док су две прекршајне пријаве поднете због прекорачења радног времена за угоститељске објекте. Прописане казне су у износу од 50.000 до 150.000 динара и ове пријаве су у процедури.  У последња три месеца поднето је  око 40 прекршајних пријава и прекршајних налога, најчешће због кршења радног времена и већег броја гостију у објекту него што је то дозвољено. Када радимо контролу и затекнемо да објекат ради ван дозвољеног радног времена напишемо пријаве за више ствари, него само за прекорачење. Било је и случајева непридржавања епидемиолошких мера од стране власника објекта и гостију. Треба знати да одговорност сноси и корона редар задужен да води рачуна о поштовању епидемиолошких мера у одређеном објекту, а ако су прекршене за њега је казна 30.000 динара. Није нам циљ кажњавање, али некада нема друге ако неко и после више опомена настави да не поштује донете мере. Већина објеката се придржава епидемиолошких мера, а ми настојимо да правимо баланс  између превентивних и репресивних мера јер није поента само кажњавати људе – каже Матић.Објашњава да се контролисање придржавања превентивних мера наставља и даље као и да  комунална инспекција и комунална  милиција на терену раде и викендом, на државне празнике и  све док постоји опасност од ковида за њих нема нерадних дана. Тренутно су ангажована четири комунална инспектора и седам комуналних милиционера.

– После 20 часова комунална инспекција и комунална милиција иду у пратњи полиције и када они уђу у неки угоститељски објекат који не поштује радно време све се одмах прекида. Пре тог времена инспектори и комунална милиција обилазе објекте, подсећа их на радно време, опомињу, а ко то не испоштује сноси последице.  Људи треба да направе рачуницу да ли им се због пола сата, сат, или више времена рада после дозвољеног исплати да плаћају новчане казне. Генерално, у односу на друге градове у Лозници се мере поштују и зато и немамо велики број оболелих какав имају неке друге средине.  У сваком случају контроле ће трајати све док су на снази овакве мере и док траје борба протрив коронавируса – каже заменик начелника градске управе за ЛН.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УСПЕШНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – Крв дало 38 особа

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ – Сутра са Колубаром, пренос на Арени 2

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )