ПОКЛОН ХИТНОЈ ПОМОЋИ – Добили нове јакне за терен

ПОКЛОН ХИТНОЈ ПОМОЋИ – Добили нове јакне за терен

Мисионарска црква из Тршића уручила је данас запосленима у служби Хитне помоћи лозничког Дома здравља „Др Миленко Марин“ јакне за теренски рад, дар парохијана и људи добре воље. Начелник службе Хитне помоћи др Слободан Перић захвалио се свештенику Веселину Стефановском и свима који су се потрудио да обезбеде овај значајан део медицинске униформе.


– Поклон је дошао у правом тренутку јер смо до сада носили јакне старе 17 година од којих већина више није била употребљива. У овим зимским данима то ће нам много помоћи у свакодневном раду – рекао је начелник додајући да су јакне добили лекари, техничари и возачи, укупно њих 48 запослених у тиму Хитне помоћи.

Свештеник Веселин Стефановски подсетио је да ово није једина хуманитарна акција коју је организовала тршићка црква, подсетивши да су породицама слабијег материјалног стања обезбедили дрва за ову зиму, а за децу су на Божић обезбедили пригодне поклоне.

– Суочили смо се, као и сви грађани наше државе, са нарочитим потребама које су мимо редовног стања, а мене је посебно додирнуло то што сам се и лично уверио у велику пожртвованост људи који раде у Хитној помоћи. У овој борби они су коњица здравства и прва линија, зато им је свака помоћ и сарадња у тренуцима када пружају надљудске напоре добродошла. Захваљујући пријатељима, наша мала црква одлучила је да им помогне на конкретан начин. Најургентније у овом хладном времену су им биле јакне и то смо обезбедили. Срећни смо што смо могли да допринесемо на овај начин и ово, свакако, није крај нашег рада у том смеру – поручио је свештеник Стефановски.

Он је подсетио да се, осим богослужбеног рада, црква брвнара, на саборишту у родном селу Вука Караџића, труди да и на други начин допринесе култури нашег краја, али и да пружи помоћ у сваком хуманитарном раду. Тако ова мала црква превазилази своју физичку величину, а помажу јој људи који у њу долазе и који су се уверили у њен рад.

– У реализацији ове акције у сусрет нам је изашла фирма „Стим импорт“, која се бави производњом наменских униформи и опреме за предузећа. Они су, према захтевима особља Хитне помоћи, успели да ураде адекватне јакне – рекао је свештеник приликом примопредаје вредног поклона.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОВОДОМ НЕСРЕЋЕ У ТРШИЋУ – Саопштење лозничког Тужилаштва

ДРИНА У СТАГНАЦИЈИ – Проток 300 кубика мањи

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )