НАСТАВА У ШКОЛАМА –  Ако не може на даљину, може у школи

НАСТАВА У ШКОЛАМА –  Ако не може на даљину, може у школи

У  лозничким основним школама у којима је је било проблема са одвијањем наставе на даљину због слабе покривености интернет мрежом, проблем је решен, практично,”сам по себи” – због малог броја ученика у одељењима, одлучено је да се настава одвија у школама


Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, од 18. јануара, када је почело друго полугодиште, у свим основним и средњим школама настава се одвија по моделу који је примењиван од 1. септембра 2020. године. школама су послата стручна упутства за организацију и реализацију образовно-васпитног рада која је Кризни штаб усвојио 11. августа прошле године. Према упутствима, ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу свакодневно имају у школи у мањим групама, а старији основци наставу похађају наизменично, односно по комбинованом моделу, непосредно и на даљину, такође у малим групама. Средњошколци наставу похађају тако што недељу дана иду у школу, а следеће недеље уче на даљину. Према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, у Лозници се онлајн настава одвија без проблема.

– Због непостојања сигнала за интернет мрежу, највећи проблем за одржавање наставе на даљину у првом полугодишту имала је ОШ “Степа Степановић” у Текеришу са својим издвојеним одлељењима у Трбосиљу, Горњој и Доњој Бадањи и Сипуљи. Проблем је разрешен тако што је одлучено да деца долазе у школу пошто у одељењима има по пет-шест ученика – каже за ЛН Ђокић.

Напомиње да ни у свим основним школама, као, рецимо, у ОШ “Анта Богићевић” у Лозници, нема наставе на даљину пошто има пуно простора и ученици могу да се поделе у мање групе, тако да нико не прати наставу од куће.


– Што се тиче наставника, њих има довољно, било је појединачних случајева где је долазило до заражавања, али се лако нађе замена. То су кратки временски интервали до десетак дана, па се у школи уради прерасподела – истиче Ђокић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПРОЛЕЋУ ЈОШ ДАНАС – Искористите дан

ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА КИКИНДЕ У ЛОЗНИЦИ – Постављен темељ сарадње два града

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″ 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )