ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА КИКИНДЕ У ЛОЗНИЦИ – Постављен темељ сарадње два града

ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА КИКИНДЕ У ЛОЗНИЦИ – Постављен темељ сарадње два града

Делегација Кикинде, коју је предводио градоначелник Никола Лукач, посетила је данас Лозницу и у разговору са градоначелником Видојем Петровићем и његовим сарадницима направила први корак ка сарадњи два града. У градској управи разговарано је о потенцијалима Лознице и Кикинде, могућностима за блиску сарадњу у наредном периоду и о искуствима и пројектима које би два града могла искористити, преузети и прилагодити ради унапређења живота у својим срединама.


Градоначелник Петровић навео је да му је изузетно драго што је био у прилици да са сарадницима угости колеге из Кикинде јер је то била прилика да се направи искорак ка непосреднијој сарадњи која може дати одличне резултате у оба града.

– Овим смо сусретом почели добру сарадњу. Имамо много тога заједничког, наша виђења будућности се у много чему поклапају. Ово је потврда да, да бисмо могли направити искорак у стварању бољих услова живота у локалној заједници, морамо водити политику која ће нас представљати као отворене средине за нове људе, иницијативе и идеје. Овакви сусрети могу да дају нове резултате у погледу привредне сарадње, туризма и свих сфера друштвеног живота – рекао је Петровић после састанка са делегацијом Кикинде.

Он је додао и да Лозницу и Кикинду много тога спаја и да се треба окупљати око онога што нам је заједничко, што је добро и што се може унапређивати. Како је рекао, пре свега у области привреде има доста додирних тачака, Лозница бележи тренд привредног раста, а слично је и у Кикинди.

– Данас смо поставили камен темељац сарадње и њу ћемо, уверен сам, унапређивати, неговати и развијати, као што смо показали да умемо, желимо и можемо да спроводимо најважније аклтивности од којих ће грађанима у оба града бити боље. Ово има смисла ако из дана у дан амбијент унапређујемо и ако Лозница и било која друга локална заједница у Србији постане боља него што је данас. Ту лествицу морамо свакога дана подизати јер, уколико немамо такав приступ, онда ћемо изгубити битку са временом и веома важан корак. Србија је постала пример у Европи и у свету када посматрамо раст бруто друштвеног производа и сналажење највиших државних органа у току незапамћене пандемије и сада имунизације и све су то искуства из којих много тога треба да научимо – казао је Петровић.


Градоначелник Кикинде исказао је задовољство због боравка у Лозници и навео да су увидели да постоје ствари које једни од других могу научити и заједничка становишта на којима ће моћи да се гради успешна сарадња.

– Оба града имају евидентан развој у претходним годинама. Одређене ствари можемо научити једни од других и преузети добре пројекте како бисмо унапредили живот у Кикинди и Лозници. То је била идеја ове посете, надам се прве у низу. Имамо туристичке, спортске, образовне и друге потенцијале, можемо направити добре пројекте који ће побољшти амбијент у оба града. Моји сарадници ће разговарати са колегама из Лознице и разматрати све оно што тај град краси претходних година па ћемо покушати да нађемо начин да применимо све те добре ствари. Ми ћемо покушати све то да прилагодимо нашем менталитету горе на северу и да примениму сву ту добру праксу у Кикинди – казао је Лукач.

По завршетку разговора у градској управи, делегација Кикинде наставила је посету Лозници и упознала се са њеним привредним, туристичким и другим могућностима.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници 19 новозаражених

КЛУПСКА ПЛАКЕТА МАКСИМОВИЋУ – Сто утакмица у плавом дресу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )