ПОСЛЕ 26 МЕСЕЦИ ЧЕКАЊА – Још употребне дозволе, па вози

ПОСЛЕ 26 МЕСЕЦИ ЧЕКАЊА – Још употребне дозволе, па вози

Од новембра 2018. прошле су две године и два месеца. У том периоду на подручју Лознице асфалтирани су километри путева и улица, комплетно су, на пример, реконструисани Булевар Доситеја Обрадовића, улице Светога Саве и Георгија Јакшића, са паркинг-местима, али једна улица, иако завршена пре тих 26 месеци, још није осетила аутомобилске гуме. Та улица је пречица која повезује центар Бање Ковиљаче и заобилазни пут, од Улице маршала Тита преко пруге, чије је асфалтирање завршено крајем новембра 2018. године. Последње информације кажу да њено стављање у функцију само што није. Озбиљно.

Пошто се улица укршта са пругом Лозница – Мали Зворник било је потребно урадити одговарајући пружни прелаз. Из градске управе је, својевремено речено да ће улица бити отворена тек када буде омогућена неопходна безбедност возачима. чекало се на добијање одређених сагласности, решења Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за пружни прелаз, а локацијски услови издавани су најмање два пута. Месеци су пролазили, а када је коначно сва процедура завршена, почели су радови на пружном прелазу који је урађен током лета минуле године. Када је урађен аутоматизован пружни прелаз са полубраницима, чинило се да је ствар решена, али није. Урађено је  поплочавање преосталог дела тротоара у улици, са обе стране пружног прелаза, положени електрокаблови и постављени стубови за јавну расвету као и за одговарајуће повезивање рампе, али саобраћаја нема иако је голим оком видљиво да је све урађено.


– Груби грађевински радови јесу били завршени крајем новембра 2018, а после тога су рађени елаборати за пружни прелаз, па је било потребно добити дозволе за инсталацију електричних уређаја, јавну расвету,  посебним пројектом решавано је укључење на заобилазни пут, па је рађен сам пружни прелаз. Јесте се све одужило, али је било објективних разлога, последњи су били око струје одакле да се напаја пружни прелаз пошто је власништво “железнице”. Решење је нађено и не би више требало да буде препрека. Сада је пред Одељењем за планирање и изградњу Лознице у току поступак издавања употребне дозволе за коловозни део, што је у надлежности Града. У врло кратком року очекујемо издавање те дозволе и да ћемо онда знати и када ће Министарство саобраћаја дати употребну дозволу за пружни прелаз. Заиста очекујемо да то буде стварно веома брзо и да улица буде пуштена у саобраћај што ће много значити, пре свега мештанима Бање Ковиљаче – каже градски менаџер Дејан Сталовић за ЛН.


Подсетимо, улица је  дугачка 450 метара, вредност инвестиције била је 62 милиона динара, без ПДВ, а финансијер је била Влада Србије, преко ресорног министарства, односно надлежног ЈП “Србија путеви”. Како је више пута наглашено, она је веома важна јер омогућава посетиоцима да са заобилазног пута брзо и једноставно дођу у центар Бање Ковиљаче као и мештанима да приликом одласка ка Шапцу или Малом Зворнику избегну вожњу насељеним делом Ковиљаче. Ваља веровати да следи уклањање бетонских баријера са обе стране и да ће, коначно, ова саобраћајница дочекати аутомобиле.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД СУТРА – Скупља струја

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО: У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ КАНАЛ ПРЕТРПАН СМЕЋЕМ – Повремено чишћење не решава трајно проблем

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )