У ЉУБОВИЈИ – Санирају корито Љубовиђе

У ЉУБОВИЈИ – Санирају корито Љубовиђе

За последњих двадесет година Љубовију су три пута задесиле разорне поплаве, а река  Љубовиђа је нанела огромне штете инфраструктури и пољопривредном земљишту. Санација корита Љубовиђе један је од приоритета у овој општини. Недавно је у Београду одржан састанак руководства Општине Љубовија са представницима ЈП “Србија воде”. Ово предузеће је израдило техничку документацију по којој ће се обављати радови на санацији корита Љубовиђе, а новац за реализацију овог пројекта обезбедила је Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.


– Ово је једна од највећих инвестиција које нас очекују у наредном периоду. Вредност радова је 457 милиона динара. Са представницима ЈП “Србија воде” договорили смо почетак радова и очекујем да ће то бити за двадесетак дана, чим временски услови дозволе. Уредбом Владе Србије обезбеђено је 250 милиона динара за прву фазу радова. Посао би требало да буде завршен у року од годину дана, а њиме је обухваћено санирање корита Љубовиђе од Ушћа до Давидовића преграде. Надам се да ћемо реализацијом овог пројекта трајно решити велики проблем и тако заштитити грађане и имовину – каже Милан Јовановић, председник Општине Љубовија.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СРБИ У МОСКВИ – Обележили Савиндан

КИШОБРАН ПО ВОЉИ – Могући пљускови

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )