СТАДИОН НА ЛАГАТОРУ – Градња од априла

СТАДИОН НА ЛАГАТОРУ – Градња од априла

Градња градског стадиона Лагатор по УЕФА 4 стандардима требало би да започне почетком априла, а рок за завршетак радова је две године, објавио је портал Екапије. Како преноси, према подацима из Канцеларије за управљање јавним улагањима, уговорени рок тече од 1. јануара 2021. године када је достављена гаранција за добро извршење посла. Укупан рок за извршење уговорених обавеза је 730 календарских дана, гарантни рок за изведене радове две године, а према динамичком плану, извођење радова требало би да крене почетком априла.


Канцеларија за управљање јавним улагањима уговор о јавној набавци за пројекат и радове на изградњи градског стадиона ”Лагатор” у Лозници доделила је крајем минуле године групи понуђача која је једина доставила понуду, иако је средином децембра јавна набавка обустављена јер на тендер није пристигла ниједна прихватљива понуда. Посао је припао фирмама Термомонт д. о. о. Београд, Теминг Electrotechnology доо Ниш, МПП Јединство ад Севојно, Геоурб груп доо Београд, Саша Милосављевић ПР Центар за превентивни инжењеринг, пројектовање, едукацију и саветовање БП Консалтинг Крушевац, Трон Теx д. о. о, Нови Сад, ЦЕП д. о. о, Београд и Дим трејд Београд, које су и биле једини понуђач. Њихова почетна понуда износила је 3.170.950.000 динара, без ПДВ, а процењена вредност јавне набавке била је 2,5 милијарди динара, без ПДВ, и пошто ју је превазилазила,  Комисија за јавне набавке утврдила да је понуда неприхватљива.

Наручилац је 18. децембра донео одлуку о спровођењу конкурентског поступка са преговарањем, што је законом предвиђена могућност, да наручилац може доделити уговор понуђачу чија понуда садржи понуђену цену већу од процењене вредности јавне набавке. Прихваћена је коначна понуда, којом је умањена почетна, и укупна договорена цена је, без ПДВ, 2.999.849.000 динара, што је за 171.101.000 мање од првобитне када је понуђач одбијен. Тако је сада укупна цена са ПДВ 3,6 милијарди динара. Како је овај портал раније пренео, предвиђено је да се у оквиру комплекса налази седам објеката, стадион фудбалског клуба “Лозница” са западном трибином, тунел за излаз играча на терен, помоћни објекат, источна трибина, две билетарнице и киоск.


Стадиону ће се приступати са паркинга који је саобраћајницом повезан са Улицом Милоша Поцерца, с тим да постоји приступ и из Улице Максима Горког преко земљаног пута. У оквиру објекта налазе се свлачионице, административни део, собе са погледом за новинаре, свлачионице, тоалети и тушеви. Уз главни објекат налази се западна трибина, а супротна трибина биће  постављена уз источну страну главног фудбалског терена и приступ је омогућен из Улице Максима Горког. Источна и западна трибина имаће капацитет од укупно 5.000 посетилаца, а цео стадион између 8.000 и 8.500. Око читавог стадиона биће урађен приступни плато са кога се ступа на трибине. Приступ стадиону је омогућен са три стране формирањем два степеништа за гледаоце, два степеништа за ВИП посетиоце и платформи за особе са инвалидитетом са западне стране, као и једног степеништа са северне и једног са јужне стране. Тунелу за излаз играча на терен се приступа из главног објекта фудбалског клуба у оквиру кога су, као што је наведено, смештени сви пропратни садржаји неопходни за функционисање комплекса. Поред наведених објеката, у оквиру будућег стадиона налазиће се два фудбалска терена, главни и помоћни, као и уређене зелене површине. Комплекс ће бити ограђен.

Подсетимо, осим Лознице, нове стадионе добиће и Врање, Лесковац, Краљево, Крагујевац и Зајечар  у коме је крајем 2020. почела изградња таквог објекта.

(Т.М.С)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Смањује се број активно оболелих

ВАКЦИНАЦИЈА – Одређено пет пунктова

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )