ПРОМО: НОВО У ”ХЕДЕРА ВИТИ” – Здравље је концепт среће

ПРОМО: НОВО У ”ХЕДЕРА ВИТИ” – Здравље је концепт среће

Лозничко предузеће ”Хедера вита” начинило је крајем прошле године још један искорак у своме пословању. Овога пута власница и директорица фирме Олгица Самоиловић одлучила је да тај корак начини не на добро познатом путу производње природне козметике, већ у сасвим новом правцу – отворена је продавница здраве хране ”Hedera Vita Healthy Concept”. Иако она искаче из уобичајеног обрасца фирме, заједнички именитељ за производњу природне козметике, Терапеутик центар и нову радњу управо су здравље и здрав стил живота.


– ”Hedera Vita Healthy Concept” изнедрио се као идеја да је здрав концепт живота нешто чему сви тежимо након проблема који нас је задесио у претходној години. Моја жеља је била да Лозничани на једном месту могу добити стручне савете за исхрану, за боље животне функције, да наши радници буду висококвалификовани и обучени за рад са људима, да уче и усавршавају се како би купцима пружили што бољу услугу. Одлучили смо да ћемо повремено имати савете фармацеута, нутрициониста, козметичара и слично, о којима ће купци бити редовно обавештавани. У нашем ”Healthy Conceptu” ћете моћи да дегустирате производе и уверите се у њихову учинковитост, а моћи ћете и да направите квалитетан поклон-пакет који ће се по много чему разликовати од осталих, од дизајна, преко садржаја који ћете сами креирати према својим потребама и укусу. Водим се крилатицом да је здрава исхрана концепт живота, а здравље је концепт среће – каже Самоиловићева.

Продавница здраве хране отворена је на Тргу Вука Караџића претпоследњег дана године у којој се свет суочио са пандемијом коронавируса, што је тешко погодило и глобалну економију. ”Хедера вита је, међутим, управо у таквој години, поред ”Healthy Concepta”, отворила и два малопродајна објекта – у Београду и Ужицу.

– Прошла година је за све нас била веома тешка, али и поучна. Научили смо да све може у једном тренутку да стане, али и то да морамо брзо да реагујемо, у пословном смислу. Некада је неопходно сасвим променити систем пословања да посао не би трпео. Када се све сабере и одузме, за ”Хедера Виту” је 2020. година била успешна јер смо отворили још две малопродаје, повећали смо продају, запослили много нових, младих и перспективних људи, добили смо престижна признања, донирали много производа и учествовали у разним акцијама, а као велику завршницу проширили смо своје пословање сасвим новом малопродајом здраве хране – каже власница ”Хедера вите”.

Предузеће које предводи Самоиловићева једно је од малобројних која нису заустављала производњу због епидемије и чак је повећало производне капацитете. Производња је прилагођена ситуацији и из погона ”Хедера вите” тржиште је снабдевано неопходним средствима за дезинфекцију – алкохолом и гелом за суво прање руку. То је олакшало грађанима да дођу до, у прво време, дефицитране робе, али су исто тако огромне количине ових производа упућене болницама, амбулантама и институцијама које су се нашле у жаришту проблема, као помоћ у тешком тренутку.


У години у којој слави десети рођендан ”Хедера вита” наставиће да се развија и расте. Тренутно се завршава стратегија даљег напретка, али се већ зна да ће бити набављена најсавременија опрема за производњу природне козметике подстицајним средствима Фонда за развој. ”Хедера вита” козметика ради се у малим серијама уз употребу сировина врхунског квалитета, што омогућава посвећивање пуне пажње производима, али и постизање ексклузивности робне марке. Машински процес ће унапредити, убрзати производњу и повећати капацитете, али део производа ће се и даље правити ручно и од тога се неће одустати.

На неминовно питање како је дошло до тога да ”Хедера вита” усред пандемије коронавируса прави развојне планове и отвара нове радње Олгица Самоиловић има јасан одговор.

– Одувек сам ишла срцем и трудила сам се да све што радим буде квалитетно, али и мудро. ”Хедера вита” је бренд који ове године пуни десет година постојања, па је сасвим логичан след био отварање радње у Београду, који је епицентар свега. Било је неизоставно отворити прву радњу у главном граду, али се на томе нећемо зауставити. Правимо дугорочну стратегију која ће се односити на развој нашег бренда, на његов напредак, више позиционирање и котирање међу конкуренцијом. Сада је права прилика да се заузме јасан положај, јер је међу корисницима ”Хедера Вита” већ извојена као квалитетан и доступан бренд – објашњава Самоиловићева.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТРОЈКАМА ИЗ ЈЕЛАВА – Стигла помоћ Срба из Канаде

ДРАГОСЛАВ ВУЈИЋ И ЊЕГОВИ ПРОНАЛАСЦИ – Идеје долазе саме

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )