ТРОЈКАМА ИЗ ЈЕЛАВА – Стигла помоћ Срба из Канаде

ТРОЈКАМА ИЗ ЈЕЛАВА – Стигла помоћ Срба из Канаде

Геогрини Тешановић, мајци која сама подиже тројке, три сина рођена пре годину и по дана, стигла је помоћ Удружење Срба из Канаде ‘’Три прста’’. Она је Николу, Матејa и Михаила добила вантелесном оплодњом, а живи у Јелаву, у кући која није њена и у којој су нерешени имовински односи. Од момента када ју је супруг напустио децу подиже сама, уз велики подршку млађе сестре Милице.


Дечаци нису спремни за одлазак у обданиште па Георгина не може нигде да ради. Никада пре није користила новчану социјалну помоћ, али се нашла у социјалној потреби од тренутка када је остала сама са децом па је сада користи. Удружење ‘’Три прста’’ решило је да помогне овој жени па је сакупило новац да јој купи неопходне ствари које ће јој олакшати живот.

– Остала сам сама, није лако, али уз помоћ добрих људи се, некако, сви проблеми превазиђу. Хвала организацији ‘’Три прста’’ која ми је поклонила белу технику и ствари које ми недостају, гардеробу за децу, намирнице и слично. Хвала им од срца јер сама од свог примања не бих могла да издвојим новац за те ствари. Желим им да усреће још много породица којима је помоћ потребна, као што су усрећили мене и моју децу. Људи из градске управе су ми понудили помоћ да купим кућу. Конкурисаћу у марту за 600.000 динара колико град даје, што ми много значи. У зависности од тога колико буде коштала кућа коју пронађемо, мораћу да се снађем за остатак новца, али је то много лакше урадити када имам подршку. Кућа у којој живимо је у све лошијем стању. Влаге има на све стране, а једина соба где је нема јесте она у којој сам са децом и само њу загревам. Са хладним данима влаге је све више и страхујем да се не појави у овој соби од 16 квадрата јер онда нећу имати где да будем – прича Георгина.

Од првог дана рођења дечака живи са млађом сестром која јој помаже и без ње, каже Георгина, ништа не би могла. Помоћ је Георгини и њеној деци предао Данијел Милојевић, представник српског удружења ‘’Три прста’’ из Канаде.

– Помоћ је у износу од пет хиљада канадских долара, а набављене су ствари у договору са Георгином. Живим у Лозници, али сам боравио у Канади, а пријатељима из ове организације сам предложио да помогнемо Георгини. Сазнао сам да је остала сама са троје деце и то ме дирнуло. Организација не даје новац, већ је он намењен да се онима којима се помаже набаве неопходне ствари, што је и сада учињено – каже Миливојевић додајући су ‘’Три прста’’ омладинска организација при СПЦ у Канади чији је оснивач свештеник Јован Марјанац.

Помоћник градоначелника Дејан Сталовић каже да је Георгина храбра млада жена која подиже троје деце.

– Она је корисник свих врста новчане помоћи које обезбеђују држава и град. Помогли смо јој новчано преко мера за прво, друго и треће дете, прима дечји додатак, а као град смо јој два пута опредељивали једнократне увећане социјалне помоћи. На децембарској седници Скупштине усвојена је одлука да Лозница бесповратно суфинансира набавку кућа за младе породице, а ту се и Георгина уклапа. Очекујемо да ће се она пријавити на конкурс, треба да буде у марту, и да ћемо на заједнички начин, трајно, решити њен стамбени проблем – поручио је Сталовић који је данас посетио Георгину и њена три дечака.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Више од 15 хиљада заражених од почетка епидемије

УДРУЖИЛИ СНАГУ И ВОЉУ – Очистили прилаз мосту на Штири

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )