УДРУЖИЛИ СНАГУ И ВОЉУ – Очистили прилаз мосту на Штири

УДРУЖИЛИ СНАГУ И ВОЉУ – Очистили прилаз мосту на Штири

Тројица Лозничана, удруженим снагама и добром вољом, уз помоћ крампа, лопате и мотике, одлучили су да за своје суграђане, комшије, али и све друге пролазнике уреде простор поред моста на Штири који се налази у Шуловачи поред обданишта „Бамби“. Наиме, прилаз мосту већ данима је прекривен водом и блатом тако да сви који кане прећи преко њега на другу страну морају да прескачу како не би изблатњавили или наквасили обућу. Бара се створила крај самог степеника па је за старије Лозничане ово често „непребродива препрека“.

– Ова појава није од јуче, годинама се на том месту слива вода са брда поред Цвјићеве школе, заједно с њом стижу наслаге земље и ситног камена, тако да је бара и каљуга испред моста увек када падне киша. Ових празничних дана кише је било на претек па је и бара велика, а вода не може да отекне у Штиру. Често гледам како жене с малом децом прескачу бару кад иду у обданиште, а већина пролазника покушава да не испрља ципеле и не оде блатњава у град. Нас тројица смо решили да узмемо ствар у своје руке, самоорганизовали смо се и дошли да покупимо наслаге блата и прокопамо канал како се вода не би више задржавала – објашњава један од тројице „људи од акције“.


Кажу да очекују од надлежних комуналних служби да нешто предузму и трајно реше овај проблем који су они привремено отклонили, а за шта су од својих суграђана већ добили прве похвале, што им је, како поручују, највећа награда и подстрек да добра чине кад год могу, али и да мотивишу друге да ураде слично.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: ЛОЗНИЦА КРЕЋЕ ПРВА – Сутра прозивка

ДАНАС СУВО – Стижу снег и наранџасти метео аларм

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )