ОВЕ ГОДИНЕ – Асфалт стиже у многе улице

ОВЕ ГОДИНЕ – Асфалт стиже у многе улице

Последњих година нема више грађевинске сезоне него се ради током целе године уколико временски услови то дозволе. Тако је крајем прошле године започета изградња другог дела Улице Мине Караџић на Лагатору, од Булевара патријарха Павла ка Ватрогасном дому, који треба да буде завршен до краја јануара.

Према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, на Лагатору се гради ‘’нова Лозница’’ , подигнуте су многе стамбено-пословне зграде, обданиште, црква, базени, а у локалном буџету је за ову годину опредељен новац за наставак асфалтирања незавршених улица уовом делу града, али и многим месним заједницама.


– Дужина Улице Мине Караџић је око 240 метара, а ширина коловоза око шест, имаће кишну канализацију, тротоар са обе стране и уличну расвету.  Завршетком ове улице имамо план да овде урадимо међублоковски парк који би имао посебно одабране саднице дрвећа, дечја игралишта, спортске терене, чесму, модеран мобилијар и све што приличи једном оваквом насељу. Жеља нам је да завршимо и улицу такозвану планирану три, која иде од Ватрогасног дома ободом овог насеља до Улице Марка Радуловића. Она ће бити исте ширине и имаће све што и ова Мине Караџић. У овој години планирамо  радове и на другим путевима и улицама. Наставићемо асфалтирање Стефановића и Радуловачког пута јер те саобраћајнице, поготово прва повезује средишњи део града са будућим брзим путем Шабац-Лозница. Завршићемо пут од цркве у Липници, асфалтирати онај поред Научно-културно-образовног центра у Тршићу, следи асфалтирање пута у Доњим Недељицама, Трбушници, на Градилишту и другим местима – казао је Ђокић данас на Лагатору.

Према његовим речима, град води  рачуна о равномерном развоју нашег краја и настојаће да бар 20 до 25 километара путева уради у сарадњи са мештанима месних заједница. Планови су амбициозни и наша жеља је да Лозница у догледној будућности нема неасфалтираних путева, казао је Ђокић подсећајући да је ове године планирано улагање од скоро 400 милиона динара у путну инфраструктуру. 

Иначе, вредност радова у Улици Мине Караџић је 14,4 милиона динара, а финансира их локална самоуправа.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗ ПРОШЛОСТИ ЛОЗНИЦЕ – Човек који је одевао “људе из излога”

ДРАГОСЛАВ ВУЈИЋ И ЊЕГОВИ ПРОНАЛАСЦИ – Идеје долазе саме

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )