МИТАР ОБРАДОВИЋ, ВЛАСНИК КОМПАНИЈЕ “НЕЛИ” – Могу да инвестирам било где, али мој избор је Лозница

МИТАР ОБРАДОВИЋ, ВЛАСНИК КОМПАНИЈЕ “НЕЛИ” – Могу да инвестирам било где, али мој избор је Лозница

У новој години власник компаније ”Нели” најављује проширење производње у фабрици чоколаде, али и улагање у велики пословно-стамбени објекат, чија је градња у току, и хотел са пет звездица на месту данашње кафане “Централ”. Градим хотел не само за Лозницу, него за цео регион, а суштина је да могу да инвестирам било где, али мој избор је Лозница, каже он


Док многи стрепе како ће пословати наредне године и не усуђују се да крену у нове инвестиције, страхујући хоће ли уопште задржати постигнуто, Митар Обрадовић, власник компаније “Нели”, у 2021. улази са великим плановима. Најављује проширење производње у фабрици чоколаде, али и улагање у велики пословно-стамбени објекат, чија је градња у току, и хотел са пет звездица на месту данашње кафане “Централ”.

Он је размишљајући о периоду после епидемије ковида-19 одлучио да покрене производњу петослојне чоколаде. Градњу нове производне хале је почео, а у првим месецима ове године треба да стигну одговарајуће производне линије, а на пролеће почне и производња.

Чоколада као торта

– Већ у априлу ћемо почети производњу чоколаде са пет слојева. То су чоколаде као торте, имају слој чоколаде, крупан лешник, слој карамеле, затим иде нугат и завршни слој чоколаде. Имаћемо их са бадемом, чизкејк, као истоимена торта, тирамису, планирамо да пласирамо око десет врста нових чоколада и “Нели” ће, поред “Милке” једини у свету имати такав производ. Развијамо и киндер јаје, односно “Киндер инџој”. Купили смо потребну линију и то је надоградња за наш “Нелинокидс” бренд који је пандан “Киндеру”. Између два таласа короне, долазили су нам Италијани и инсталирали потребну опрему да можемо играчке да убацујемо у кесе, фактички смо унапредили нашу постојећу линију. У наш чоколадни “Киндер инџој” убациваћемо играчке, а имаћемо и гумене бомбоне као и чоко смоки са играчком. Сада се у четири фабрике у свету раде четири линије за нас и планирамо да почну да пристижу средином марта. Поред постојеће хале, правимо нову од 1.000 квадрата и у тај погон планирамо да сместимо линије за петослојне чоколаде и киндер јаје, а што се тиче чоко смокија и гумених бомбона, то радимо на постојећој, али унапређеној опреми. То је инвестиција од два милиона евра. Уводимо и роботизацију где ће нам роботи паковати чоколадне табле – каже Обрадовић за ЛН.


Два пута купио “Моду”

Осим улагања у фабрику, он на месту некадашње “Европе” гради пословно-стамбени објекат на шест спратова. Локал је, каже, купио два пута, једном када је купио “Моду”, а други пут га је купио од старих власника.

Зграда ће бити урађена по узору на оне које се могу видети у Москви и Милану, имаће четири стамбена спрата и планирано је да има пентхаус станове веће површине.

– Градим тако да не сметам никоме у комшилуку јер је мој интерес да имам добре односе са комшијама. Зграда неће имати ауто-лифт, како неки о томе манипулишу, већ ће се у њену подземну гаражу улазити силазном рампом која ће бити урађена на простору где је био локал часовничара и бившег Донкиног локала, које сам откупио. Та површина, локали су имали укупно сто квадрата, биће искључиво потрошена за силаз у гаражу и ништа друго. Када сиђу у гаражу, са 14 паркинг-места, из ње ће станари лифтом отићи на спрат који желе. Да не буде забуне, приземље и први спрат биће у висини старе “Европе”, а кад после тога креће стамбени део објекта који увлачимо по шест метара од околних зграда, а тамо где је сада часовничар, максимална висина биће четири и по метра. Зграда ће имати терасе и прозоре само према шеталишту и “Пролећу” тако да никоме неће сметати. Иначе, на захтев комшија да им не смета прашина, оградио сам градилиште “лименком”, а граду сам за први месец заузећа те површине платио 900.000 динара. Онда сам смањио простор и сада плаћам 600.000 динара, тако да ћу за шест месеци градској управи дати око 40.000 евра само за заузетост те површине. Иначе, ако неко у мени види конкуренцију зато што градим, таквима се нећу бавити само ћу рећи да се велики људи баве делима, а мали празним причама – рекао је он најављујући изградњу још једне луксузне зграде.


Сва зарада остаје у Лозници

Обрадовић је, каже, постао власник једне трећине плаца и зграде кафане “Централ”, док је власник осталог дела држава. Он је крајем децембра имао састанак у Влади Србије “са људима који одлучују о томе”, а његова  идеја је да на тој локацији сагради хотел и верује да ће за то сада и добити подршку.

– Администрација града Лознице подржала је изградњу хотела и хвала им на томе. Хотел би имао шест спратова са око сто соба, ресторан на последњем спрату да гостима омогућимо леп поглед, а спа-центар спрат испод. У ресторану би био клавир, камин поред сваког стола, имали бисмо добру храну и користили производе лозничких пољопривредника по којима су препознатљиви. Градим хотел не само за Лозницу, него за цео регион. Суштина је да могу да инвестирам било где, али мој избор је мој град. Новац који желим да инвестирам у градњу зарадили смо тако што смо производили у Лозници, извозили производе у земље ЕУ и Русију, и сву остварену добит желим да инвестирам и оставим у свом граду. Ако није у интересу граду и држави да ту градим, онда ћу оставити стари објекат да изгледа како изгледа, а хотел ћу градити у Будви или на Златибору. Радујем се свакој инвестицији, сваком улепшавању нашег града, а ко год покушава да то обустави, тај не мисли добро Лозници – каже Обрадовић.

Он из атмосфере вишемечног живота под пандемијом короне која је ухватила цео свет, у 2021. улази као у годину инвестиција од којих очекује да донесу много доброга њему, компанији “Нели”, али и Лозници, граду који је његов избор.

Од осам до 300 радника

Фабрика чоколаде “Нели” основана је 2007. године у Лозници као мала породична компанија за производњу чоколаде. На почетку је имала осам запослених и месечну производњу од сто тона кондиторских производа. Данас запошљава око 300 радника, има годишњу производњу од 2.400 тона и више од стотину различитих производа.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК ЛОЗНИЦА – На пролеће још боље

АУТОРСКИ ТЕКСТ ВИДОЈА ПЕТРОВИЋА, ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛОЗНИЦЕ – Вера у људе као кључ успеха

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )