У КРУПЊУ ЗАВРШЕН ТЕРЕН СА ВЕШТАЧКОМ ТРАВОМ – Припреме током целе године

У КРУПЊУ ЗАВРШЕН ТЕРЕН СА ВЕШТАЧКОМ ТРАВОМ – Припреме током целе године

Крупањ је већ пола века познат по спортском туризму. Бројне екипе из Србије и бивше Југославије овде су се спремале за такмичења. Временом, потребе спортских екипа су се мењале и било је неопходно изградити одговарајућу спортску инфраструктуру. Последњих година у Крупњу су изграђени бројни терени, само кошаркашких има десет, како би понуда била садржајнија и како би се омогућило да на припреме долазе кошаркаши, рукометаши, одбојкаши, фудбалски клубови, којих је ранијих година и било највише. Међутим, сезона је кратко трајала, само током летњих месеци, а циљ је да се екипе припремају током целе године.


– У Крупњу је недавно завршен велики фудбалски терен са вештачком травом чиме се мало места у Србији може похвалити. Реч је о терену са најквалитетнијом травом на коме ће током целе године моћи да се тренира, у свим временским условима. Туризам је један од најважнијих праваца развоја Крупња, а изградња овог терена, верујем, подстаћи ће и изградњу нових смештајних капацитета. Терен ће бити осветљен тако да ће на њему моћи да се тренира и да се играју утакмице и у ноћним сатима. Био је ово велики посао који смо успешно завршили уз помоћ Министарства туризма које је за ову намену издвојило 15 милиона, док је Општина Крупањ учествовала са 20 милиона динара. Захвални смо Министарству, али и Туристичко-спортској организацији наше општине на стручној помоћи у реализацији овог пројекта – каже Иван Исаиловић, председник Општине Крупањ.

Исаиловић се нада да ће Крупањ по окончању пандемије коронавируса заузети место које му припада на туристичкој мапи Србије, али и шире.

В. Ст.

 

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЛОЗНИЦИ – Прва беба дечак

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )