ЗИМСКА СЛУЖБА – За мало пахуља, ипак, било посла

ЗИМСКА СЛУЖБА – За мало пахуља, ипак, било посла

Минулог викенда снег је посетио и наш крај, није га било у озбиљнијим количинама као што је пао у неким деловима Србије, али су се град и околина, ипак, забелели, а било је посла и за зимску службу. Према речима Ивана Горданића, шефа зимске службе у КЈП ‘’Наш дом’’, дежурство је уведено од суботе у 22 сата, а екипе су интервенисале на терену.


– Бацали смо одговарајуће агрегате по налогу ЈП ’’Лозница развој’’ на све мостове у граду од пешачких дрвених до бетонских,  као и на јавне површине и тротоаре код Хитне службе, Опште болнице, Основног суда, градске управе, полицијске станице… да спречимо поледицу.  Наредних дана радићемо у складу са временским приликама, а агрегат ће бити бацан на прилазима свих објеката, односно установа у које грађани најчешће одлазе – рекао је он, додајући да су спремни и за далеко озбиљније снежне падавине.

Као и претходних година, јавне површине, тротоаре и пешачке мостове у граду одржава  КЈП “Наш дом”, док је одржавање око 250 километара путева и улица поверено предузећу ‘’Стобекс”. Горан Петровић из зимске службе ‘’Стобекса’’ каже да је снег током викенда био влажан, није правио проблеме, али су екипе морале да реагују.


– Наше три екипе са камионима биле су ангажоване на посипању соли  и мешавине ризле и соли на одређеним путним деоницама, у зависности од потреба. Ангажовано је на посипању у току ноћи било и десет деоничних путара. Није било проблема јер смо благовремено, пре снега све посули и није могао да се ‘’залепи’’. Спремни смо и за озбиљнији снег, имамо довољно соли, а најважније је да сви путеви о којима се старамо буду проходни – рекао је он.

Судећи према временској прогнози, ни првих дана 2021. зимска служба не би требало да има много посла, али кажу да су спремни и уколико снега буде у озбиљним количинама.

Иначе, зимска служба траје до 1. априла.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Још једна награда у години пандемије

ЗА СТАДИОН У ЛОЗНИЦИ – Уговор једином понуђачу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )