КОД ОШ ‘’ВУК КАРАЏИЋ’’ – Стигли ‘’лежећи полицајци’’

КОД ОШ ‘’ВУК КАРАЏИЋ’’ – Стигли ‘’лежећи полицајци’’

На шабачком путу код ОШ ‘’Вук Караџић’’ постављени су ‘’лежећи полицајци’’ као још једна од мера на повећању безбедности ученика ове школе који свакодневно прелазе улицу. Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, казао је данас да се на градском подручју Лознице неколико школа налази поред веома фреквентних саобраћајница као што је ова, али и школе у Липничком Шору, Козјаку, на Брезјаку и још неке, и Град настоји да што више појача безбедност ученика који их похађају.


– Безбедност ученика је наш апсолутни приоритет. Из буџета смо финансирали инсталирање видео-надзора  у свим школама како би се пратило кретање и понашање ученика у школи и школском дворишту, чинимо да све школе буду осветљене, ограђене, да се поред њих налазе саобраћајни знаци  који упозоравају возаче да се налазе у зони школа. Постављамо електронске портале који упозоравају возаче да поред школа смање брзину, таква два су постављена поред ове и школе у Козјаку, а где год је то могуће правимо пешачке стазе да ученици не би морали ићи коловозом.  Поред неколико школа које су крај фреквентних саобраћајница пешачке стазе, односно тротоари, биће одвојени од коловоза заштитном оградом, која ће, осим код ове, бити ових дана постављена и поред Техничке и СШ ‘’Свети Сава’’. Где год је то могуће, на путевима постављамо и ‘’лежеће полицајце’’ као сада поред ‘’Вукове ‘’ школе – казао је он подсећајући да се данас обележавањем пешачке стазе завршава и денивелисани пешачки прелаз на кружном току код ЕД Лозница што је био предлог грађана тог дела Лознице.

Анета Ракић, директорка школе ‘’Вук Караџић’’, рекла је да су, иако је постављена сва неопходна саобраћајна сигнализација и два електронска портала, често били сведоци бахате вожње која  је угрожавала безбедност ученика. Због тога су се обратили градској управи тражећи додатне  успориваче саобраћаја који су сада постављени.

– Безбедност ђака биће још боља постављањем заштитне ограде која ће ђаке усмеравати да улицу прелазе баш на пешачком прелазу. Ово што је урађено многи значи не само школи него и грађанима овог дела града – каже она додајући да на сву срећу до сада на том месту није било ситуација са тежим последицама.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање новозаражених

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Осморо пацијената на респиратору

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )