САОПШТЕЊЕ НАЧЕЛНИКА ОКРУГА – Веома нестабилна ситуација

САОПШТЕЊЕ НАЧЕЛНИКА ОКРУГА – Веома нестабилна ситуација

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац издао је саопштење поводом епидемиолошке ситуације у протеклих седам дана која је, како оцењује, и даље веома нестабилна, уз повећање броја инфицираних и хоспитализованих лица, посебно у општинама Љубовија, Крупањ и Коцељева.


Како је наведено у саопштењу, ковид болнице у Шапцу, Лозници и Специјална болница ‘’Бања Ковиљача’’, свакодневно примају нове пацијенте. Попуњеност у Ковид зони Опште болнице Шабац је око 80 одсто, са 183 пацијента, док је у Специјалној болници у Бањи Ковиљачи она око 65 одсто, са 78 пацијената.

– Забрињава појава коронавируса у приватном  Дому за стара лица у Тршићу, где је инфицирано 14 особа, десет штићеника Дома и четири запослена. Инфициране особе смештене су у одвојеном делу ове установе, па је ситуација стабилизована. У другим установама за стара лица и установама социјалног старања нема заражених – стоји у начелниковом саопштењу.

Мачвански управни округ по налогу Кризног штаба и Радне групе, у циљу сузбијања ширења вируса ковид-19, на дневном и недељном  нивоу доставља извештаје о броју контрола и предузетим мерама у надзору које спроводе републичке и локалне инспекције. У  претходној недељи на подручју округа извршено је укупно 2.777 контрола локалних и  републичких инспекцијских служби. Највише контрола обављено је у  Шапцу (1.532) и Лозници (430), док су републичке инспекције извршиле 45 контрола, а координисани надзор у примени мера за спречавање ширења епидемије наставиће се и наредних дана.


По основу изречених прекршајних налога, у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести, од 11. закључно са 19. децембром, у округу је изречено новчаних казни у висини од укупно 660 хиљада динара. У граду Шапцу 310.000 динара приликом контроле угоститељских објеката и по основу окупљања људи, док је у  општини Богатић изречено 350.000 динара по основу окупљања људи на спортском догађају.

Начелник је, на крају саопштења, поново апеловао на привредне субјекте и грађане Мачванског округа да у потпуности поштују наложене  мере државних органа и органа локалних самоуправа ‘’у циљу заштите живота и здравља свих нас’’.

(Т.М.С)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ЛОЗНИЦЕ БРАНКИЦА НЕГОВАНОВИЋ И ДРАГИША КОМАРЧЕВИЋ – Спорт је победио у години под маскама

ЦРВЕНИ КРСТ ЛОЗНИЦЕ – Стижу пакетићи

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )