НОВО ИЗ ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ – Сабрана дела проте Игњата Васића

НОВО ИЗ ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ – Сабрана дела проте Игњата Васића

Министарство културе и информисања подржало је објављивање “Сабраних дела” проте Игњата Васића, књиге која је управо изашла из штампе у издању Библиотеке Вуковог завичаја. Реч је о значајном писаном документу оснивача лозничке библиотеке, који у једном тому садржи протине “Дневнике”, занимљиво историјско штиво, као и преведену књигу “Устав о степенима сродства из Крмчије, са правилима уопште законом о браку”, својеврстан кодекс из области породичног права.


Према речима Мирјане Пејак, директорке градске библиотеке и уреднице издања, објављивањем ове књиге, установа не само да ће се адекватно одужити свом оснивачу, већ ће она, тим пре што је преведена на савремени српски језик, бити занимљива како историчарима или правницима, тако и великом кругу заинтересованих за историјске догађаје из националне прошлости.

– Књигу је припремао наш тим из библиотеке, техничка уредница Снежана Петрановић, лектор Драган Тошић, који је урадио коректуру и превод треће књиге, као и сарадници на тексту прве две књиге Љиљана Младеновић, Томислав Чотрић и Драган Вучетић. Надамо се да ће се епидемиолошка ситуација ускоро променити и да ћемо у што скорије време моћи да ово издање представимо нашим суграђанима – поручује Мирјана Пејак.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗА ЛОЗНИЧКИ СТАДИОН – Обустављен тендер

НАШИ СМО – Дно

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )